2005.03.05 - Alapítványi bál

Immár többéves hagyománya iskolánknak, hogy egy vidám, műsoros, vacsorás, táncos estére invitálja a szülőket és pedagógusokat alapítványainak forrásbővítésére. A diákjaink által bemutatott műsor ezúttal is színvonalas volt, reméljük jól érezte magát mindenki:

A tombola tárgyakat... ...az osztályok nevében... ...a szülők ajánlották fel Köszönjük nekik!
Az elektronikai osztályok bemutatkozó munkái Ruhaipari osztályok munkái Asztalos tanulóink munkái Ugye milyen jó, ha van asztalos a háznál...
Hangol a Dockers együttes Szépen feldíszített aula várja a vendégeket Az első vendégek Az est háziasszonya: Váradi Csilla tanárnő, köszönti a vendégeket

Az első műsorszámban - Törp Papa vezetésével - a Hupikék Törpikék (11/G) jöttek el hozzánk, s meséltek önmagukról, az aprajafalvai életről, a gonosz Hókusz Pókuszról, meg ilyenekről...

Mi vagyuk a Törpök Bizony az élet aprajafalván sem mindig móka és kacagás... ...például, ha Okoska belekezd beszédébe Hami vagyok. Nincs valakinél kaja?

Szerencsére Hami nem tudta meg, de a háttérben már folytak a vacsora előkészületei. A finom falatokat most is a Széchenyi István Vendéglátóipari Szakközépiskola tanulóinak köszönhettük.

Terülj... ...terülj... ...asztalkám És ezt mind meg kell majd enni

A törpök mókás bemutatkozása után modern tánc következett. Britney Spears zenéjére a 11/D postaforgalmi osztály tanulói táncoltak.

Kezdődjön a tánc! Hullámozzon a kezünk... Kapaszkodjunk a levegőbe... ...és vége

A harmadik műsorszámban Hajagos Adrienn (11/E osztályos tanuló) előadásában hallgathattuk meg a Sweet Charity - Big Spender című dalt.

Hajagos Adrienn, 11/E Hangja most is... ...mindenkit... ...magával ragadott

Ugyancsak a 11/E osztály tanulói egy örök klasszikus, az Ének az esőben című zenére táncoltak (szerencsére eső nélkül, így esernyőjüket hamar el is dobták).

Kezdőállás Az esernyők már nem is kellenek A fiúk térdre kényszerültek Ez volt az ének az esőben...

Több osztályból verbuválódott tanulók mulatságot, de nem ám akármilyet, hanem Bagi mulatságot rendeztek. Lett is gyorsan pörgés-forgás, heje-huja, dínom-dánom.

No, lögények, akkor rajta! A vendégeknek tetszett Mintha csak lakodalom lenne... Viszlát, és ne sírjatok...

Pihentetőül Feleki Mirkó (11/C) furulyázott nekünk nagyon szép ír dallamokat.

Feleki Mirkó, 11/C Nagyon szépen játszott Ír dallamokat hallhattunk A közönség ámulva hallgatta

Végezetül - legalább is mindenki azt hitte - a báli nyitótánc, azaz latin-amerikai táncok következtek, tanulóink előadásában, Marton Lilla és Kisjuhász Sándor segítségével.

Az első lépések Gyorsul a zene Rutinos mozdulatok Nagyon ügyesen táncoltak

Az utolsó műsorszám igazi meglepetés volt, melyben a végzős 12/G ruhaipari osztály tanulói tartottak divatbemutatót nekünk a Jávorka Márta Divatszalon ruháiban. Lélegzetállító volt...

Az első két ruhaköltemény Az alkalomhoz illő, báli viselet A kézben pedig meglepetés... Jöhetne már a tavasz...
Estélyre hivatalos? Nem gond! Mindennapokra és különleges alkalmakra A régi korokat idézi, de nagyon szép A finálé

A bemutató után dr. Nagy Sándor, a szülői közösség elnöke pezsgős pohárköszöntővel nyitotta meg a bálunkat. Beszédében megköszönte a pedagógusok oktató-nevelő munkáját.

dr. Nagy Sándor Figyeljünk, mert mindjárt ehetünk... :) A férfi részleg És mikor iszunk...?

Azért, hogy a tánchoz és az est hátralévő részéhez erőt gyűjthessenek vendégeink, következett a svéd asztalos vacsora, sok-sok finomsággal.

Irány a terített asztal! Sok finomság közül lehetett választani Ez a része még szinte érintettlen A büfé is felkészülten várta a vendégeket
Szép lassan mindenki elhelyezkedett Jó étvágyat! Jó étvágyat! Reméljük mindenkinek ízlett a vacsora

Nagy izgalom előzte meg a tombolasorsolást, melyen a nyertesek értékes ajándékcsomagokat vagy diákjaink által készített tárgyakat vihettek haza.

A megmaradt tombolajegyek eladók! A következő nyerőszám a... Egy ajándékcsomag már gazdára is talált Micsoda kép, köszönöm!
Akkor én ezeket elviszem, jó? Jaj de kedves, nem kellett volna (fényképezni...) Nos, ez egy olyan... valami Igen, nekem is tetszik...
Egy újabb szerencsés nyertes Cseréljünk tombolajegyet ajándékra Az utolsó nyeremény pedig nem más, mint... Akikre rámosolygott a szerencse

A tombala után folytatódott az evés-ivás és a tánc. Aki haza indult nem is gondolta, hogy még egy feladat vár rá: kiásni az autóját a hó alól.

Folytatódott a tánc Vendégeink igen kitartóak voltak Nem sikerült mindent megenni, pedig finom volt Hazafelé pedig friss márciusi hó várt mindenkit...