2006.06.02 - Pedagógusnap

Június első vasárnapja pedagógusnap. Hagyomány már iskolánkban, hogy ilyenkor pedagógus és nem pedagógus dolgozóinkat hívjuk és várjuk egy kis ünnepséggel egybekötött vacsorára. Szerencsére az idén is nagyon sokan eljöttek, így a kezdésig minden széknek lett gazdája:

Terített asztal várja kedves vendégeinket! Érkeznek a vendégek Most még lehet válogatni a helyek közül Odakint sajnos szakadt az eső...
Visszatérő kedves vendégek is érkeztek Meglátogattak régi kollégák Voltak kedvesen mosolygó kollégák is...

Vacsora előtt volt egy kis műsor, ahol az első fellépő az iskola énekkara volt. Ők Miklós Józsefné Cseh Adrienne tanárnő vezetésével Bárdos Lajos: Tábortűznél című kórusművét énekelték.

Az iskolavezetés, teljes létszámban Tóth László, iskolánk alapító igazgatója (balra) Műsorvezető: Balla Katalin, 10/G Szeretettel köszöntöm vendégeinket...
Az iskola énekkara Vezényel Miklós Józsefné Cseh Adrinne tanárnő Zongorán kísér dr. Szabóné Baunoch Ágnes Igazán gyönyörűen énekeltek

Az iskolai énekkar után egy kis próza következett: Franczia Márta előadásában egy verset, mégpedig Lászlóffy Aladár: Ó iskoláim, drága iskolák! című versét hallgathattuk meg.

Franczia Márta, 11/G ...ingázik elsős, felsős, tanító,... ...kucsmáik alatt utazik a szó Ó, iskoláim, drága iskolák!

A vers után ismét egy kis zene következett, mégpedig egy különleges hangszer, a harsona hangján. Zongorán kísért Bujdosóné Csáki Edit, a harsonát pedig Hámori Áron szólaltatta meg.

Ilyet nem hallunk minden nap! Zongorán kísért Bujdosóné Csáki Edit Megszólal a harsona Mindenkinek tetszett
Harsonán játszott Hámori Áron Zongora és harsona Nagyon ügyesen játszott! Szabó Tibor tanár úr csak a fülével figyelt...

Végül a Jekyll és Hide zenéjéből hallhattunk egy dalt Illés Evelyn és Olasz Csaba előadásában.

Feszült várakozás... Felcsendül az ének! Nagyon szépen énekeltek Olasz Csaba és Illés Evelyn

A műsor után tanulóink mindenkit egy-egy szál virággal és néhány kedves szóval köszöntöttek:

Sok szeretettel! Tegyük vázába, nehogy elhervadjon Köszönjük az egész éves munkáját! Ez is kerüljön a többiek közé
Sok szép virág A virághoz puszi is jár Jaj, nagyon szép, köszönöm! Mindenkinek jutott

A vacsora előtt még igazgató úr kért szót: megköszönte mindenkinek az idei tanév során végzett munkáját. Örömét fejezte ki, amiért tanulóink a versenyeken most is rengeteg szép eredményt értek el, ami nem kis részben az őket felkészítő tanárok munkájának köszönhető:

Köszönöm mindenkinek a munkáját! Nehéz évünk volt... ...de még nehezebb lesz... Gratulálok a versenyeredményekhez!
Borzák Károly szakoktató úr Erdős Zsuzsánna tanárnő Kelemen István szakoktató úr Sándorné Tőkés Erzsébet tanárnő
Lázár Józsefné tanárnő Gál Gyula tanár úr Török Tibor tanár úr Gyurkó Sándor tanár úr

"A sikeres Kandóért" Iskolai Alapítány minden évben jutalmazza azokat, akik munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy iskolánk sikeres legyen. Az idén sem volt ez másként:

Vajon az idén kit választanak? A kuratórium elnöke: Lugosi István tanár úr Zolnai Erzsébet tanárnő Juhász Imre tanár úr

A vacsorára még várni kellett, de így leglább sikerült megörökíteni a főzés utolsó fázisait. Az eső miatt most nem lehetett az udvaron felállítani a bográcsokat, de ez nem jelentett akadályt:

A birkapörkölt már készen van Főszakácsunk: Karakas Ferenc Még egy kicsit főnie kell Egy kis kostoló
Egy csepp se menjen kárba! Kész, már csak be kell vinni Az eső szerencsére kicsit alább hagyott Helyére került minden bogrács
Először a főtt burgonya kerül az asztalokra... ...utána mehet a birkapörkölt... ...végül a marhapörkölt A vega menü önkiszolgáló

A vacsorára érdemes volt várni: nem hiába mesterszakács a készítő, minden nagyon finom volt! A marhapörkölt és birkapörkölt mellett az idén is volt külön menü a vegetáriánusok számára.

Júj, én már olyan éhes voltam! Nagyon jó az illata! Jó étvágyat! Jó étvágyat!
Jó étvágyat! Jó étvágyat! Jó étvágyat! Vega menü maradt még bőven

Vacsora közben/után kezdődhetett a tere-fere, s most volt idő mindazt megtárgyalni, amire a hétköznapokon nem jut idő. Így hát ezt tettük, míg haza nem mentünk...

Ma még direkt nem ettem semmit... Lehet, hogy ez volt a búcsú vacsorám is...? Hosszú volt ez a tanév... Ne nézz oda, de itt a Józsi...!
Régi/új kollégák között Sári Mihály tanár úr és Sári Beáta tanárnő Ez csak kóla! Kicsit szomorú vagyok, hogy vége az évnek...
Csináljunk úgy, mintha beszélgetnénk... Hajba Marianna tanárnő és Gál Gyula tanár úr Szomorú tanár úr mellett sosem szomorú az élet... Ah, tényleg, na ne mond!
Na, most visszakapod! Ez volt az ára, hogy tovább fényképezhessek... Ma már nem leltározok... Kukucs, itt vagyok!
Készíthetnénk egy-két kerámia korsót ilyen alkalmakra... Török Tibor tanár úr és kedves felesége Na, hát képzeljék el... Csilla, alszol?
Ezt a beszélgetést bemérte egy katonai műhold... Jól van, még nem itták meg mindet, már megijedtem... Pistukám, üres a poharad! A viszont látásra!