2005.12.09 - Szalagavató

Érettségi? Szakmai vizsga? Ugyan már, még van négy-három-kettő-egy évem... Mondhattuk eddig. De mától a nagy megmérettetés már érezhető közelségbe került, s a hátralévő időben minden tanár és remélhetőleg minden tanuló is azon fáradozik, hogy ez a négy év sikeresen záruljon. Ha ezt esetleg valaki néha-néha elfelejtené, most már ott lesz egy kis szalag...

Jó lesz így a nyakkendőm? Egy igazi manager ilyenkor is adja/veszi a részvényeket... Kicsit sápadtak a fiúk... (12/B) Mi nem félünk a farkastól! (12/F)
Jaj, tanár úr, így is olyan izgatott vagyok! Három grácia először Három grácia másodszor Na, vajon melyik az én ruhám?
Az igazi nő csukott szemmel is megtalál mindent a táskájában... Ballagási emlék, 2005 Mennyi finomság, és még nem ehetünk belőle... Mindenki a helyén, kezdődhet a műsor

Először a 11/E, 11/B és 11/G osztályosok előadásában "Ráolvasó kamaszságok" címen különböző verses, zenei, árnyjátékos, marionett bábús darabokat láthattunk és hallhattunk, játékos és kissé sarkított formában, szokatlan, de igen érdekes tálalásban.

Műsorvezető: ... Kezdés nézőknek háttal... Zenei kiséret: Gyurkó Sándor tanár úr és ... Folytatás mostmár a nézők felé fordulva
A kulisszák mögött... ... és amit a közönség lát Marionett bábúk A végén nem le, hanem fel gördült a függöny

Az előadás után iskolánk kórusa következett Miklós Józsefné Cseh Adrienne tanárnő vezetésével, majd őket követte a 11/D osztály koreográfiájában egy kis modern tánc.

Felcsendül az ének A hallgatóság feszülten figyel... Madártávlatból... ...és a közönség soraiból nézve
Bevonulnak a táncosok Csak lazán, fiatalosan Érdekes koreográfia... Túl hamar vége lett

Ezután betekinthettünk egy titokzatos földrajzóra kulissza titkaiba. A történet ötletgazdája és szövegírója, valamint szereplője Ádám Péter Pál tanár úr volt, a diákok szerepében pedig Kövecses Gergő, Ethleib Ádám, Mészáros Viktor és Deák Olivér tanulókat (11/C) láthattuk.

Most még szünet van Becsöngettek, itt a tanár Na, ma ki feleljen... Oda se merek nézni, úgy mutasd...
Készültél fiam? Mit is kérdezzek, mit is kérdezzek... Mindenki túlélte A közönségnek nagyon tetszett, gratulálunk!

Befejezésül egy meglepetés következett: Hajagos Adrienn 12/E osztályos tanuló Evanesence - My immortal című szerzeményét énekelte, gyönyörűen (mint eddig mindent).

Hajagos Adrienn Hangja most is mindenkit magával ragadott Rajongók az első emeleten... A 12/E osztály tanulói büszkék diáktársukra

A műsor után a hagyományokhoz híven Horváth Lajos igazgató úr tűzte fel az osztályfőnökök és az osztály egy-egy képviselőjének a szalagot, s gratulált az eddig végzett munkához.

Kiss Nóra tanárnő és Horváth Gábor tanuló (12/A) Becsei Ferenc tanár úr és Dajka Attila tanuló (12/B) Ludvigh Judit tanárnő és Hupka Krisztián tanuló (12/C) Feketéné Prikkel Andrea, Erdős Zsuzsánna tanárnő és Földházi Renáta tanuló (12/D)
Kossuth Melinda tanárnő, Orbán Lehel tanár úr és Juhász Orsolya tanuló (12/E) Gál Gyula tanár úr és Válik Gábor tanuló (12/F) Szélné Kovács Judit tanárnő és Piriczki Éva tanuló (12/G) Fehér Györgyné tanárnő és Hájas Márta tanuló (2/12/1)
Hegedűs Béla tanár úr és Feldman Gábor tanuló (2/12/2) Engel Károly tanár úr és Putnoki Szabolcs tanuló (2/12/3) Rácz Margit tanárnő és Szepesi Tímea tanuló (2/12/4) Felszalagozva...

Természetesen a többi tanuló sem maradt szalag nélkül. Nekik az osztályfőnökük tűzte fel, miközben a szülők és a kedves vendégek próbálták mindezt megörökíteni...

Köszönöm Gratulálok! Megvan! A nagy pillanat
Sikerült! Köszönöm! Férfiak Négy év munkája

A szalagok feltűzése után rövid szünet következett, hogy a táncosok át tudjanak öltözni. Erre az időre a tanulók szüleikkel és vendégeikkel visszavonultak egy kis frissítőre:

Ezt meg kell örökíteni! Jutott a vendégeknek is Hú, mit is válasszak? A pillanat varázsa
Gyorsan egy képet! Hitted volna? Nekünk van ám szalagunk! Ezt is ki kell próbálni!
A táncosok bevetésre készek... Csinosak ezek a lányok! Kezdődik, most már nincs visszaút! A közönség is izgatott

Elsőként latin-amerikai táncokat láthattunk, melyben ízelítőt kaptunk a latin-amerikai népek temperamentumából miközben a csa-csa-csa, a mambo, rumba és a buggie világába tettünk rövid kirándulást. A táncokat Marton Lilla és Kiss Géza tanították be, köszönet érte!

Kezdő pozíció Tánc először külön... ...majd tánc párban Táncolnak jobbra...
...majd táncolnak balra Szépen és egyszerre táncolnak Egy kis forgatás A vendégeknek is tetszik
Egy pillanatnyi szünet... ...majd megy minden tovább Még egy utolsó pördület... ...és vége

Második táncként a klasszikus bécsi keringőt láthattuk. A mai társastáncok közül a keringő a legrégibb, de lágy melodikus zenéjével a modern táncok mellett is időtállónak bizonyult. A keringőt Kisjuhász Sándor, iskolánk egykori tanulója varázsolta elénk. Köszönjük munkáját!

Felsorakoznak a párok Az első lépések kicsit bizonytalanok... ...de hamar belemelegszenek Mégis csak megérte annyit gyakorolni!
Nagyon ügyesen táncolnak! Hölgykoszorú lentről... ...és hölgykoszorú fentről Egy leheletnyi szünet...
...majd folytatódik a tánc Igazi báli hangulat Szépen pörögnek ezek a szoknyák Rendezett levonulás

Végül következett az az ünnepélyes pillanat, amikor végzős tanulóink felkérhették szüleiket, rokonaikat, vendégeiket és tanáraikat a szalagavató ünnepségünk zárásaként egy táncra.

Soha vissza nem térő esemény ez! Ha bátortalanul is, de táncolt midenki Persze voltak profi táncosok is! Hegedűs Béla tanár úr egy gyönyörű hölggyel
Váradi Csilla tanárnő és a parkett ördöge: Szabó Tibor tanár úr Simala István tanár úr elöszőr csak egy hölggyel... ... majd később már két hölggyel táncolt egyszerre A négyet végül nem vállalta...

A szalagavató hivatalos része ezzel tulajdonképpen véget is ért. Ezt követően a 11. évfolyamos tanulók invitálták a végzős tanulókat egy kis frissítőre, kötetlen beszélgetésre:

Egy utolsó fénykép ezekben a szép ruhákban Igazán szépen megterített asztal várta a végzősöket Sok-sok finom falat Jutott mindenkinek, csak választani volt nehéz
A gyümölcs is fogyott Nagyon kapós volt a saláta is Lehet, hogy sokan vagyunk, de nem elegen? Na, akkor igyünk az egészségünkre (ásványvizet)