2007.06.01 - Pedagógusnap

Június első vasárnapja pedagógusnap. Régi hagyomány már iskolánkban, hogy ilyenkor jelenlegi és volt munkatársainkat meghívjuk egy kis ünnepséggel egybekötött vacsorára. Főszakácsunk immár évek óta Karakas Ferenc, aki idén is remekműveket alkotott:

Egy kicsit megmozgatjuk, csak az íze kedvéért... Még egy kis paprika, hogy szebb legyen a színe... Én figyelem nehogy elrontsa... Figyeljünk és tanuljunk: mesterszakács mozdulatok!
A köret is lassan elkészül Nemsokára kész minden Hagyjuk is őket dolgozni Szia Józsi! Már vártalak...

Időközben megérkeztek a vendégek és elhelyezkedtek az asztaloknál. Sok régi kolléga is résztvett a vacsorán, közöttük Tóth László nyugalmazott igazgató úr, iskolánk első igazgatója.

Most még lehet válogatni a helyek közül Király Márta Mónika tanárnő és gyermekei Mogyorósiné Trepák Ildikó tanárnő és kislánya A három jön a kettő után, te átversz Tibor!
Umm, én már ide képzelem a vacsorát... Ott még van egy hely! Reméljük nem ez lesz az utolsó vacsoránk... :( Akik a háttérben rendben tartják iskolánkat
Szőke-Tóth Emőke, Szabó Erika és Szadeczki Csilla tanárnő Ó, én ártatlan vagyok, mint a ma született bárány... Még vannak azért üres helyek Tóth László, nyugalmazott igazgató
Pszt, megsúgom, de csak neked... Az iskolavezetés is elfoglalta helyét Igazgató úr ellenőrzi a létszámot... Műsorvezető: Balla Katalin, 11/G

A vacsora előtt iskolánk tanulói, valamint az M. Bodon Pál zeneiskolai tanárai és növendékei egy kis műsorral kedveskedtek nekünk. Először Lászlóffy Aladár egy versét hallgathattuk meg.

Lászlóffy Aladár: Ó, iskoláim, drága iskolák! Franczia Márta, 12/G Ahol a skóla most is rostokol, nagy fák suhognak, régi nyárfasor... ...a hit s a munka ültette oda, hogy árnyékban legyen a tanoda

A vers után egy kis zene következett: Jenei Dániel az M. Bodon Pál zeneiskola ötödik osztályos növendéke Haydn: F-dur koncertjének II. tételét adta elő trombitán.

Jenei Dániel A zongoránál Bujdosóné Csáky Edit tanárnő A közönség nagyon figyel Nagyon ügyesen játszott!

A következő műsorszámban ismét a zenéé lett a főszerep. Kovács Eszter 11/E osztályos tanuló az Evenance együttes Hello! című számát énekelte, zongora és cselló kísérettel.

Fogadják szeretettel a következő műsorszámot! Kovács Eszter, 11/E Kezdődik a dal Zongorán kísér Miklós Józsefné Cseh Adrienne tanárnő
Gyönyörűen énekelt! A csellónál Baranyai Ágnes, a Kodály iskola növendéke Mindenkit megbabonázott a hangja A megérdemelt taps!

Ismét egy kis zene következett, mégpedig egy különleges hangszer, a harsona hangján. Zongorán kísért Bujdosóné Csáki Edit, a harsonát pedig Hámori Áron szólaltatta meg.

Hámori Ákos, a zeneiskola VI. éves növendéke Zongorán kísér Bujdosóné Csáky Edit tanárnő Nem minden nap hallani ilyet az aulában... Mindenki az előadókra figyel

Iskolánk kórusa következett: az Égi szekér című amerikai spirituálét adták elő. Zongorán kísért Garcsár Éva tanárnő, vezényelt Miklós Józsefné Cseh Adrienne tanárnő.

Felsorakozott a kórus Felcsendül az ének Zongorán kísér Garcsár Éva tanárnő Vezényel Miklós Józsefné Cseh Adrienne tanárnő
Nagyon szépen énekeltek! Egy levegővételnyi szünet A gyerekek nem figyelnek ennyire az órán... A taps itt sem maradt el!

A sok zene után ismét próza következett - Wass Albert: Üzenet haza című versét hallgathattuk meg Barcsik János, 10/C osztályos tanulónk előadásában.

Barcsik János, 10/C ...Megméretik az embernek fia... ...s ki mint vetett, azonképpen arat... ...mert elfut a víz és csak a kő marad

Végezetül ismét iskolánk kórusa következett. A szám amelyet előadtak Yungve Gamlin finn komponista műve volt, melynek már a címe is sokatmondóan sejtelmes: Zacskó-kantáta.

Hát a zacskó vajon minek...? Egy kis zacskócsörgetés... Össze kell fogni a zacskó száját Tele kell fújni levegővel
Jó erősen össze kell szorítani a zacskó száját Egy kicsit csavarni kell a nyakán, majd PUKK!!! Itt a vége, fuss el véle... Nem hétköznapi előadás volt, az biztos!

A műsor ezzel a vidám fordulattal véget is ért, majd tanulóink mindenkit egy-egy szál virággal és néhány kedves szóval köszöntöttek pedagógusnap alkalmából:

Sok szerettel! Köszönöm! Sok szép virág! A virágok mindenkihez eljutottak
Csak nem egy újabb virág érkezik? Nekem már régóta van egy virágom... Isten éltessen minden pedagógust! Az otthonmaradottaknak!

A vacsora előtt igazgató úr kért szót: megköszönte mindenkinek az idei tanév során végzett munkáját, különösen azoknak, akiknek tanulóik a versenyeken szép eredményeket értek el:

Horváth Lajos igazgató úr Köszönöm mindenki kitartó munkáját! Nehéz évünk volt, de még nehezebb lesz... Szólítanám az országos versenyekre sikeresen felkészítő kollégákat!
Ocskó Magdolna és Erdős Zsuzsánna tanárnő Mészáros Mariann tanárnő Szélné Kovács Judit tanárnő Barkó Andrea tanárnő
Bakos Attila tanár úr Török Tibor tanár úr Keresztes János tanár úr Gál Gyula tanár úr

"A sikeres Kandóért" Iskolai Alapítány minden évben jutalmazza azokat, akik munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy iskolánk sikeres legyen. Az idén sem volt ez másként:

Lugosi István tanár úr, a kuratórium elnöke Barkó Andrea tanárnő Wágner Vanda tanárnő Gratulálunk, és köszönjük munkájukat!

A vacsora már készen volt, csak kint tartották melegen és előbb be kellett hozni, majd tálakba tenni. Utóbbiban nagyon sokan segédkeztek. Lehet, hogy már éhesek voltunk?

Szépen, fegyelmezetten várjuk a vacsorát... Naaa, elengedheted, nem vesszük el... Az új generáció Ez az én villám?
A vegamenü bent melegedett Megérkezett az utolsó bogrács is Kezdődhet a tálalás! Csak ennyi? Én nagyon éhes vagyok ám...
Egy kis marhapörkölt... Egy kis birkapörkölt... Hopp, a merőkanalak ne maradjanak itt! A gombás vegamenü

A tavalyihoz hasonlóan az idén is választhattunk a marhapörkölt és a birkapörkölt között, s a mesterszakácsunknak hála, most is minden nagyon finom volt!

Mindenkinek nagyon ízlett! Jó étvágyat! Jó étvágyat! Jó étvágyat!
Jó étvágyat! Jó étvágyat! Jó étvágyat! Egészségünkre!

Vacsora közben/után kezdődhetett a tere-fere, s most volt idő mindazt megtárgyalni, amire a hétköznapokon nem jut idő. Így hát ezt tettük, míg haza nem mentünk...

Csak a kezemet figyeld! S képzeljétek mit csinált az én uram... Á, nem úgy van már, mint annak idején... Horváth Zoltán tanár úr és felesége
Mihálka Jenő tanár úr ezúton üdvözöl mindenkit! Major Blanka tanárnő sejthet valamit... Ej, de gyorsan szalad itt valaki azzal a sörrel... Majdnem elkaptam, csak ennyi híjja volt...
Van mogyorónk... Hú, ez nagyon komolynak tűnik... Megállítottam az időt... Így kapaszkodtam és hesegettem, hess, hess...
Ááá, jövőre. Ki tudja azt... Fél kézzel elkaptam, úgy ám! És milyen a kismamaélet? A pedagógusokra!
Az elektronika csapat Dohi László tanár úr kitartóan szórakoztatja a hölgyeket Na ne mondd! Mögöttetek van a Jóóózsi...
Most már szépen ülök, nem kaphatnék vacsorát? Volt mit megbeszélni Hosszú volt ez az év! Reméljük, jövőre is találkozunk...