2008.02.16 - Alapítványi bál

Szülői értekezletek és fogadóórák után végre egy kicsit vidámabb találkozóra vártuk a kedves szülőket: elérkezett az alapítványi bál. Szerencsére most is nagyon sok vendég érkezett, s reméljük mindneki jól érezte magát! De nézzük mi is történt:

Egy kis műsorvezetői egyeztetés... Cseh Adrienne tanárnő és tanítványa, Tornyi Zoltán (2/12/2) Nem csak ásványvizet lehetett inni... Tombolaárusok (őket nem sorsolták ki...)
Munkában a Hírös zenekar! Igazán ünnepi lett az idei dekoráció! Folyamatosan érkeznek a vendégek Hamarosan minden hely foglalt lesz

Az est elején Király Márta Mónika tanárnő köszöntötte vendégeinket, majd tanulóink műsora következett. Először az Izsáki Tini Mazsorett lépett fel, melynek több tanulónk is tagja.

Az est háziasszonya: Király Márta Mónika tanárnő Mazsorett bevonulás Egy kis bemelegítés... Kicsit rágyorsítottak a lányok...
A nézők figyelmét sikerült lekötni... Mi erre megyünk, ti menjetek arra... Vonalhoz igazodj! Lépés indulj! Egy-kettő, egy-kettő!

Ének és hangszer szólók következtek, majd Barcsik János (11/C) előadásában József Attila: Kínálgató című versét hallgathattuk meg, ami szerencsére senkit nem riasztott el a vacsorától...

Énekel: Olasz Csaba, 12/E Presser Gábor: Padlás című musicalből hallhattunk egy részletet Trombitál: Tornyi Zoltán, 2/12/2 Timothy Johnson: Excursion című művét hallhattuk
Gitározik: Vincze Zsolt, 11/C A Packington's Pound című számot adta elő Szaxofonozik: Bene Tibor, 11/C Claude Debussy: A kis néger című darabját hallhattuk
A diákműsor konferálója: Barcsik János, 11/C Engedjék meg, hogy elmondjak egy verset Ismét Olasz Csaba (12/E) énekel A Vámpírok bálja című musicalból hallhattunk egy dalt

A szólók után ismét csapatmunka: a 11/D osztály tanulói modern tánccal készültek az estére. A Grease című musicalből a Pussycat Dolls mixet hallhattuk és láthattunk.

Kezdődjön a tánc! Törzshajlítás... Egy kis taps... ...és jöhetnek a Pussycat lányok!
Helycsere! Ügyesen táncoltak! A finálé! Már csak a megérdemelt tapsot kellett bezsebelni!

Darányi Attila (12/A) és barátai már sokszor felléptek nálunk látványos bemutatójukkal, de mindig kitalálnak valami újdonságot. Nem volt ez másképp most sem!

Még a cipőfűzője is világít! Sajnos a fényképezőgépnek nem volt elegendő fény... Pedig a srácok két UV lámpát is hoztak! Viszont nagyon hangulatosan bevilágitotta az aulát...
Egy kis bemelegítés a fénygömbbel... Ahol nem látunk semmit ott láthatjuk az előadót... Pillangó, vagy hatvanhat? Egy újabb fényőr érkezik!
Egyszerre hárman, mi lesz ebből! Fényvirágok Egy kis krix-krax... A kék gyűrűhöz igen stabil pálya kellett!
A srácok kicsit beindultak... Pajzsgenerátorok maximumon! Bolygóegyüttállás És vége! Sajnos...

Kovács Esztertől (12/E) Nightwish: Eva című gyönyörű balladáját hallhattuk. A dal a magányról, az elhagyásról szól, amikor a gyermek kikerül a család biztonságából.

Most élednek a lámpák, ami még szebbé teszi a dalt Énekel: Kovács Eszter, 12/E Nightwish: Eva című dalát hallhattuk Gyönyörűen énekelt!

Ha mazsorettel kezdtük, hát fejezzük is be mazsorettel: ismét az izsáki csoport következett, hasonlóan pörgős zenére, de ezúttal piros szerelésben.

Egy kis pörgetés nézőkkel szemben... Egy kis pörgetés nézőknek háttal... Az egyik kéz pihenhet egy kicsit... Látszik, hogy nem ma kezdték!
Jobbra, balra, előre és hátra! Gyorsak ezek a lányok! Átlóban, egy vonalban Tá-dá!

Tanulóink műsora ezzel véget is ért, de a bál persze még csak most kezdődött. Horváth Lajos igazgató úr köszöntötte a kedves szülőket, s kívánt mindenkinek nagyon kellemes szórakozást!

Érkezik a pezsgő a köszöntőhöz Horváth Lajos igazgató úr Köszöntök minden kedves vendéget! Egészségünkre!
Egészségünkre! Úgy látszik a vendégek még nem éhesek... Régi kedves ismerősök Az illatoknak végül mégsem lehet ellenállni!

A svédasztalos vacsora kellékeit idén is a Széchenyi István Vendéglátóipari Szakközépiskola tanulói készítették, s bár azt nem sikerült lefotózni, de már az illata is fenséges volt!

Egy kis pörkölt... Egy kis köret... Egy kis ez meg az... A sütemények sem maradtak el
Ez is szuperül néz ki! A tálalás is nagyon szép lett! Nem tudom mi ez, de jó illatú! Éhen nem marad senki, az biztos...
Lehet válogatni! Nem könnyű dönteni, mert minden igen csábító! Ülve azért kényelmesebb elfogyasztani a vacsorát A zenét a Melody együttes szolgáltatta

A bál ideje alatt meg lehetett tekinteni az iskolában oktatott szakmákat bemutató kiállítást is. Az itt látható tárgyakat tanulóink készítették, érdemes megnézni!

A karzat díszítését művésztanulóink készítették Fémforgácsoló tanulóink munkái Asztalos tanulóink munkái Asztalos tanulóink munkái
Elektronikai tanulóink munkái Elektronikai tanulóink munkái Villanyszerelő és ruhaipari tanulóink munkái Ruhaipari tanulóink munkái

Wágner Vanda tanárnő kifogyhatatlan a kreatív ötletekből, így tanulóit bevonva a munkába az aula minden oszlopa egyedi álarcos díszítést kapott a bál alkalmából.

Készítették: Csikos Kitti, Tankó Anita, Csáki Éva (10/E) Készítették: Fodor Eszter, Havas Gyöngyvér (10/E) Készítették: Tánczos Kitti, Gondos Lea (10/E) Készítették: Kovács Tibor, Prokk Ferenc (10/E)
Készítették: Fecola Gadi, Szabó Evelin (10/E) Készítették: Sári Miklós, Varga Nikolett (10/E) Készítették: Fricz Ágnes, Bíró Angéla (10/E) Készítették: Kovács Tibor, Molnár Ráhel (10/E)

Vacsora után egy is pihenő következett, majd jöhetett a tánc!

Már az elején sokan táncoltak, de... ...nem kellett sokat várni, s megtelt az aula Egy szusszantásnyi szünet Innen irányítják a hangulatot!

Az osztályok és a szülők felajánlásaiból az idén is rengeteg tombolatárgy érkezett, ezúton is köszönet érte! Aki kiváncsi volt, az sorsolás előtt meg is tekinthette őket.

A fődíj most is egy kerékpár Tanulók által készített tárgyak is sorsolásra kerültek A henger nem csomag, hanem párna... Vajon mi van a tasakban?
Párna minden asztalra jutott Fűszertartó és fűszertartó-tartó Nagyon sok tombolatárgy érkezett Az a kis gömb mi lehet?
Kezdődik a tombolavásárlás Mindenki maga választhatja ki a nyerő számait Sorsolás előtt egy kis összesítés Ez tuti nyerő lenne, csak még nem sikerült eladnunk...

Tizenegy órakor elérkezett a nagy pillanat: elkezdődött a tombolasorsolás. Előtte azonban igazgató úr megpróbálta minél jobb áron eladni a megmaradt szelvényeket...

Hány jegy is maradt? Megérte tombolajegyet venni! Féláron kezdünk, de lehet kérem licitálni! Ádám Péter tanár úr érdeklődve figyeli az eseményeket...
Az utolsó köteget igazgató úr vette meg Az első nyertes szám a... Gratulálunk! A következő nyeremény!
Egy meglepetéscsomag... Az alját tessék fogni! Ennek a diszpárnának már van gazdája! Ennyi jeggyel már biztos a nyerés...
Kinél van a következő nyertes szelvény? Össze lehet csukni? Megvan a fődíj nyertese is! Vége? De hozzám még férne egy kicsi...

Azt est további része most már teljesen a táncról szólt, így a hangulat kulcsa ismét a zenekar kezébe került. Reméljük mindenki jól érezte magát, s találkozzunk jövőre is!

A vendégek nem sokáig kérették magukat... ...bár először csak néhányan táncoltak A zenekar hajnalig kitartott Viszont látásra, jövőre!