2007.12.20 - Christmas Party

Szóládi Erika tanárnő vezetésével immár másodszor rendezte meg a nyelvi munkaközösség a Chrismas Party-t, ahol a karácsonyhoz kapcsolódó angolszász hagyományokkal ismertették meg a tanulókat egy játékos csapatvetélkedő formájában.

Hopp, odaragadtam az asztalhoz... Hé, nem kell vámpír, ez nem Halloween! Mi normálisak vagyunk... A vetélkedő végére egy kis harapnivaló otthonról!

Amikor minden csapat elhelyezkedett, akkor első lépésben mindegyik húzott magának egy nevet, hogy egyszerűbb legyen hivatkozni rájuk, majd kezdődhetett a vetélkedő!

A zsűri mindenre fel van készülve! Üdvözöllek benneteket! Örülök, hogy ilyen sokan eljöttetek! Ez lesz a csapatnevünk? Ööö... OK! Látod az alagutat? Ne! Ne menj ki a fényre!
Well, ezt még meg kell gondolnom... Összedugjuk a fejünket és győzni fogunk! Mi lehetnénk a három testőr! Csak azt hogy mondják angolul...? Hogyan működik ez a Christmas Cracker?

Az első pontokat rövid kvíz-kérdésekre adott helyes válaszokkal lehetett megszerezni, majd ember próbáló feladat következett. Hóember próbáló. Azt kellett (volna) rajzolni...

Aztán szép legyen ám! Nos, valami ilyesminek képzeltem... Képzeld magad elé! Itt ilyen kis kerekded... Na, hadd nézzem!
HóVarázsló/HóBoszorkány/HóPotter? Jé, egy hó HVCS! Kicsit részeges az a hóizé... A zsűrinek sincs egyszerű dolga...

Ezután levelet kellett írni a Télapónak: természetesen angolul, majd egy - a karácsonyhoz kapcsolódó - keresztrejtvényt kellett megfejteniük a csapatoknak.

Érkezik a következő feladat! Várj, ezt én is tudom! Hát ez a kérdés, ez egy ravasz kérdés... Mi mindent tudunk...

A feladatok után, amíg a zsűri összeszámolta a pontokat, elérkezett az idő az otthonról hozott finomságok elpusztítására. Ezúton is köszönet az anyukáknak, nagymamáknak, ...

Hm, mennyi finomság! Te érted mi van ide írva? Ez az enyém, nem adom! Vegyél te is magadnak! Akkor kihírdetnénk a végeredményt!
Na, hanyadikak lettünk? Mi X-edikek lettünk, ahol X eleme az {1...n} halmaznak Mee mondom meg hanyadikak lettünk... Pongó Zsuzsanna tanárnő meglepetése!