2009.04.23 - Ki mit tud?

Szeretne iskolánk hagyományt teremteni ezzel a rendezvénnyel, melyben tanulóink bemutatják tehetségüket diáktarsaiknak, szüleiknek, tanáraiknak és barátaiknak. Az első lehetőséggel is sokan éltek, de reméljük, hogy - a képeket látva - jövőre még többen kedvet kapnak!

Hát ez, mi ez? A tanárnő felkészíti a szemét a nézésre... Műsorvezető: Bolla Fanni, 9/E A nézők kíváncsian várják a műsorszámokat!

Az első fellépőnk profi: Kenyeres Ádám, 10/A osztályos tanulónk nem csak nálunk (lásd képtár), de az iskola falain kívül is gyakran fellép. Most sem okozott csalódást!

Minden nagy mágusnak kell varázspálca! Ez milyen hasznos lenne táborozásnál... Csak a kezemet figyeljék! Ha tudják... Most vajon mi történik?
Ajjaj, valami már megint kaparja a torkom... Az előbb még itt volt, most meg eltűnt! Hopsz, most lebuktam... Mindenkit sikerült lenyűgözni!

Benke Annamária, 12/E osztályos tanulónk egy verssel készült - egyedüliként a mezőnyben, reméljük jövőre lesznek versenytársai. Babits Mihály: Az Isten és ördög...

Benke Annamária, 12/E ...Én már összeomlott városokat látok... ...Van-e még friss szellő eleven virágból?... Te ismerted ezt a verset?

Skót tánc az 1/11/4-esektől: Czelleng Tibor, Csőke Enikő, Kemencei Zsolt, Laczkó Zsolt, Molnár Nikolett, Németh László, Slezák Lajos, Tompos Tímea, Vida Nikolett és Szóládi Erika tanárnő.

Skót kocka, de nem szoknya... Egyik pár... ...másik pár... ...és most mindenki!
Eltáncolnak a végére... ...majd visszajönnek az elejére! Tánc, fonott karokkal... És újra!

A "Pokol angyalai" következtek a 10/D osztályból: Berente Kitti, Dósa Kitti, Kóta Kitti, Lukács Zsuzsanna, Mészáros Etelka, Sváb-Kovács Renáta és Székely Mónika.

Ha ők a pokol angyalai, akkor nem is olyan rossz hely az... Pörgetés előre... ...és pörgetés oldalra! Szusszanyunk egyet!
Egy kis párbaj... Vége? Azt hitted mi! Ez az őrült meg kicsoda?

Kicsit nyugodtabb műfaj következett: Baross Csenge, 9/E osztályos tanuló zongorajátékában gyönyörködhettünk. Neki sem volt idén ellenfele, no de majd jövőre...

Az első billentyűleütések... Baross Csenge, 9/E Nagyon szépen játszott! Kár, hogy vége...

A Mackótestvér című film, Nincs kiút című betétdalát Szendi Szabina 9/3 osztályos tanuló adta elő. (Ha ismerősen cseng a neve, az nem véletlen: rajzai megtalálhatók a képtárban!)

Szendi Szabina, 9/3 ...Ami megtörtént, az megtörtént... ...Nagyon fáj, de mit tegyek?... ...Itt nincs kiút, Csak bánkódás...

Egy kis távolkelet: a hastáncot a világ legősibb táncai között tartják számon, s Vér Renáta 12/E osztályos tanuló ezzel próbálta felforrósítani az aulában a levegőt...

A zsűri is nagyon figyel... A ruha nem biztos, hogy autentikus... ...de csörgők ezen is voltak! Ööö, ez magyar tánc?
A közönség lesi a mozdulatokat... Előkerül a fátyol... Eső ellen? Eső ellen nem véd... Csador lesz a fátyolból...

Tánc után újabb tánc, de egy másik irányzat: Bali Anita 10/G és Pálinkás Irén 10/1 osztályos tanulók saját koreográfiájukat adták elő, hip-hop műfajban.

Egy kis karkörzés bemelegítésnek... Majd jöhet a légbox... Helyben járás... Karnyújtás...
Törzshajlítás... Kung-fu... Fejkörzés... Ez a hip-hop jobb, mint egy tesi óra!

Több iskolai rendezvényen is fellépet már, így ezt sem hagyhatta ki Tornyi Zoltán, 3/13/2 osztályos tanulónk, aki most is trombitán játszott nekünk.

Ö, itt közönség is van... :) Akkor kezdjük! Ehhez bizony tüdő kell! Levegővétel...
Ez vajon hány pontot ér...? Két hangszer, egy kotta... A kisebbnek kisebb, nagyobbnak nagyobb... Jók voltunk!

A következő műsorszámban Jemcev Andrea Gabriella, 10/E osztályos tanulónk énekelt.

Jemcev Andrea Gabriella, 10/E Kezdődik az ének! A vitrin ellenáll... :) A zsűri most is figyel...

Sponga Vivien 12/E és Farkas Tímea 12/G osztályos tanulóink is mazsorett-bemutatót tartottak nekünk. Bár mindössze ketten voltak, csak úgy repkedtek a botok...

Kezdőállás Indul a pörög... Hopsz, ez hova lett? Ez egyik botot eldugták...
Addig nyújtózkodj, amíg... El tudod kapni? Megadjuk magunkat! Most megvagy!

Vér Renáta, 12/E osztályos tanulónk - a mezőnyben egyedüliként - két számmal is készült, így a hastánc után még egy műsorszámmal fellépet: énekelt nekünk.

Vér Renáta, 12/E Hastánc helyett most ének! Vége...

A Hip-Hop Dance tánccsoport produkciója következett Németh László, 9/B osztályos tanulónk, valamint Bozó Bence és Polgár Alexandra Tímea előadásában.

Az egyik lábuk hosszabb? Hip-hop! Na, ez inkább Hip! Egy kis erőgyűjtés...
Szőnyegen jobb lenne... Földönfutó helyett fejenfutó... Na, ki a laza...? Hopsz, mind szétesett...

A látványos, fiatalos tánc után egy csendesebb, érzelmesebb műsorszám következett: Horváth Viktória, 10/E osztályos tanulónk gitározott és énekelt. Gyönyörűen!

Horváth Viktória, 10/E Nagyon szépen énekelt! Mikrofonok között... Mindenkit magával ragadott...

Utolsó előtti fellépőként Kelő Krisztina, Szekér Ingrid és Turcsek Anita, 10/G osztályos tanulóink adták elő saját modern tánc koreografiájukat, nagy sikerrel!

Kész? Akkor kezdjük! Nem is éri a lába a földet... Ezt csináld utána!
Hol a harmadik társunk? Na, csá kispajtások! Még táncolunk egy kicsit! Nagy taps lett a jutalmuk!

Profival kezdődött, profival is záródott az első Kandós Ki mit tud: Olasz Csaba, 13/E osztályos tanulónk hangját már iskolán kívül is sokan megcsodálhatták.

Most már zsűri is lazíthat... Olasz Csaba, 13/E Akik idáig kitartottak, nem bánták meg Méltó zárása volt ez a vetélkedésnek

A produkciók bemutatása után a zsűrire hárult a nehéz feladat, hogy összeszámolja a kapott pontokat és meghozza döntését, így egy rövid időre vissza is vonultak.

Irány a tárgyalóterem! Nehéz ügy, nehéz... Kinek melyik tetszett legjobban? Na, akkor összesítsünk!
A nézők addig kicsit megmozgathatták végtagjaikat... Kupaktanácsok: ki volt a legjobb? Megkéred a kezem? Itt a zsűri és az ajándékok...

Mivel ez volt az első ilyen jellegű verseny, s nagyon sokféle kategóriában indultak tanulóink, a zsűri úgy döntött, most nem lesznek helyezések. Helyette minden résztvevőt megdícsértek, megjutalmaztak, s a nagyon jók kicsivel több ajándékot kaptak.

Gratulálunk minden résztvevőnek! Külön dícséret: Kenyeres Ádám (10/A) Külön dícséret: Benke Annamária (12/E) Külön dícséret: Baross Csenge (9/E)
Külön dícséret: Tornyi Zoltán (3/13/2) Külön dícséret: Sponga Vivien (12/E) és Farkas Tímea (12/G) Külön dícséret: Németh László (9/B) és a Hip-hop Dance Külön dícséret: Vér Renáta (12/E)
Külön dícséret: Olasz Csaba (13/E) Minden résztvevő kapott jutalmat! A vetélkedő véget ért! Viszlát jövőre!