2010.04.01 - Ki mit tud?

Hagyományteremtő céllal indítottuk előző évben "Ki mit tud?" című rendezvényünket, melyben tanulóink bemutathatják tehetségüket diáktarsaiknak, szüleiknek, tanáraiknak és barátaiknak. Szerencsére az idén is sokan jelentkeztek, így zsűrinek most sem volt könnyű dolga...

Hé! Ne edd meg, még szükségünk lesz rá! A zsűri munkára kész! Műsorvezető: Horváth Róbert tanár úr Sokan voltak kíváncsiak a vetélkedőre

Az első fellépőink a Honfoglalás című film betétdalát adták elő: Németh Mihály énekelt, míg Száraz Dávid gitáron kísérte. Mindketten 9/G osztályos tanulók.

A zsűri figyel... A nézők figyelnek... Németh Mihály és Száraz Dávid, 9/G Még a sarokban is figyelnek...

Az ének után tánc: Fekete Norbert, 10/4 osztályos tanulónk táncpartnere Szabó Éva volt. Latin-amerikai táncokkal készültek és sikerült is felkelteniük mindenki figyelmét...

Kezdődjék a tánc! Táncparkett helyett táncmozaik... Cha-cha-cha... Lágy mozdulatok...
Egy kis pörgés! Lépés oldalra... Lépés hátra... ...és vége!

Benke Annamária, 13/E osztályos tanulónk már a tavalyi vetélkedőn is indult, s akárcsak akkor, most is verssel készült: Radnóti Miklós, A félelmetes angyal című művét hallhattuk.

A félelmetes angyal ma láthatatlan... ...és hallgat bennem, nem sikolt. Benke Annamária, 13/E A zsűri pontoz...

Baross Csenge, 10/E osztályos tanulónk az Alkonyat című film betétdalát játszotta zongorán. Ő szintén ismerős lehet a tavalyi képekről, hisz akkor is indult, és akkor is zongorázott:

Baross Csenge, 10/E Azt hiszem felismerték a zenét... ...de vámpírok nem jöttek... Szépen játszott!

Keményebb műfaj következett: Ötvös Milán, 9/C osztályos tanulónk az AC/DC együttes Rock and roll train című dalát adta elő, rendkívüli átéléssel, színpadtechnikával!

Itt még mindenki gyanútlan... Induljon a ROCK! A világot jelentő kockákon... One hot angel...
Gitáros részhez értünk... Your mind on a fantasy... Runaway Train Óriási tapsot kapott!

Szintén a 9/C osztályból érkezett Ágoston Krisztián és Petrucz Mihály is, akik trombitán valamint tubán adták elő a La Cucaracha című számot. Az egyik segítőt is felismerhetjük...

Élő kottatartók... Trombita és tuba, biztos nem keverik össze... Karneváli hangulat, szinte... A tapsot ők is megérdemelték!

Újabb vers következett: Nyúl Péter, 12/A osztályos tanulónk Petőfi Sándor két versével készült. Először a Föltámadott a tenger, majd az Európa csendes, újra csendes műveket hallhattuk.

Föltámadott a tenger, A népek tengere... Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja... Európa csendes, ujra csendes, Elzúgtak forradalmai... Nyúl Péter, 12/A

Nagy Boglárka, 10/A osztályos tanuló táncpartnere Bosnyák Vivien volt, akivel saját hip-hop koreográfiájukat adták elő. A hip után tényleg volt hop is, mint egy tesi órán...

Indul a zene... Indul a tánc... Ez most a hip, vagy hop? Had gondolkodjam...
Majd én irányítalak! Rossz gombot nyomott meg... Gravitáció kikapcsolva... Folytatódhat a tánc!
Most én irányítalak! Hopsz, kicsit darabos a mozgása... Éledezik már... Újra együtt!

Baksa Balázs (9/3), Pásztor Ferenc (9/B), Tóth Gergő (12/B), Virág Máté (9/A), Sipos Dávid (11/2) és Antal Balázs bemutatta: Parkour free run tricking...

Ehhez kell egy kis előkészület... Még egy borítás a borításra... Oké, jól pattan... Tényleg...
Most még lent van a keze... Arra vártunk, hogy visszaessen... Ő majdnem a zsűri asztalán kötött ki... Na, így ess orra, ha bírsz...
Előre, vagy hátra? Szekrényszaltó! Lepattintották egymást... Levegő-hátúszás...

A következő műsorszámban Jemcev Andrea, 11/E osztályos tanulónk énekelt, akárcsak tavaly, de most a Mozart című musicalból a Csillagok aranya betétdalt hallhattuk.

Egy ifjú herceg hajdan az öreg királlyal élt... De a herceg tudta mégis, hogy menni kell... Jemcev Andrea, 11/E Vár a világ, sodor olthatatlan szenvedély

Ismét a zongoráé lett a színpad. Nagy Péter, 9/A osztályos tanulónk egy kis komolyzenét csempészett az aulába, s Bach: d-moll toccata és fuga művét játszotta. Profin!

Felcsendül az ismerős dallam... Ez most nem rock... Nagy Péter, 9/A Nagyon szépen játszott!

Zene után ismét zene következett, de már egy kicsit könnyebb műfajban. Kis Gyöngyi, 11/A osztályos tanulónk a Rudolf musical: Csak szerelem című dalát énekelte.

Kis Gyöngyi, 11/A Miért félsz? Hát tekints végre rám! Ne bánd, hogy szíved újra él... Szerelem kell és semmi más.

Az utolsó produkcióhoz újra be kellett rendezni az aulát, mert Horváth Zoltán, 9/C osztályos tanulónk tornagyakorlatott, egész pontosan szekrényugrást szerett volna bemutatni:

Még vigyük egy kicsit... Csak ne haljon meg senki... Ugrás One... Ugrás Two...

A fellépők ezzel el is fogytak, már "csak" a zsűrinek és a közönségnek(!) kellett meghoznia döntését, ezért egy kis szünet következett, ami alatt sikerült az aulát is visszarendezni.

Mindenki vigye vissza a székét! Szavazzunk! Nehéz kérdés... Gyűlnek a zavazólapok!
Gál Gyula tanár úr intézkedik... Versenyen kívül... Hány 11/A osztályos tanuló van a képen? Ők már tudnak valamit?

Mivel a zsűri idén mindenképp helyezéseket szeretett volna kiosztani, végül is a megosztott első helyre Kis Gyöngyi (11/A) és Nagy Péter (9/A) tanulók kerültek. Gratulálunk!

A zsűri egy kis figyelmet kér! Sokan kíváncsiak a végeredményre Minden résztvevőnek gratulálunk! Aki kedvet kapott, jövőre ne hagyja ki!
I. helyezett: Kis Gyöngyi, 11/A I. helyezett: Nagy Péter, 9/A II. helyezett: Jemcev Andrea, 11/E Közönségszavazat: az akrobata csoportnak!