2010.06.04 - Pedagógusnap

A korábbi évekhez hasonlóan az idei tanév végén is vacsorával egybekötött műsoros estre hívtuk volt és jelenlegi pedagógus és nem pedagógus munkatársainkat:

Marhapörkölt Birkapörkölt (vagy fordítva...) A köret... Az illat beborította a környéket...
Főszakácsunk az idén is: Karakas Ferenc Vacsora előtt egy kis előzetes... A másikra is figyelni kell! Ez a kanál meg hogy van ez?

Odabent már terített asztal várta vendégeinket, akik szerencsére az idén is szép számmal érkeztek. A műsor kezdetéig még volt idő megbeszélni az elmúlt év történéseit...

Még a ballagásra kapta új külsejét az aula! Aki régóta nem járt felénk, az most nézelődhet... Lassan-lassan érkeznek a vendégek... Üljünk oda szembe! Oda szembe?
Szervusz kérlek, régen találkoztunk! Melyik kézzel is fogjunk kezet... Hosszú volt ez az év... Szomorú tanár úr viccet mesél!
Vajon az idén ki kapja? Az elektronikai részleg... Még egy utolsó egyeztetés... Mindenki a helyén!

A műsort Battai Hajnalka (11/E) kezdte a Yesterday című Beatles dallal, majd Keresztszeghy Istvánné tanárnő - az est háziasszonya - mondott rövid köszöntőt.

Yesterday, all my troubles seemed so far away... Hopsz, már el is kezdődött a műsor! Battai Hajnalka, 11/E Oh I believe in yesterday...
Köszöntök minden kedves kollégát! Sokan eljöttek! Igazgatók... Műsorvezető: Keresztszeghy Istvánné tanárnő

A köszöntő után Maksa Balázs (10/C) tanulónk előadásában Kosztolányi Dezső: Tanár az én apám... című versét hallgathattuk meg, s valóban: minden évben egyre nagyobb a családunk.

Maksa Balázs, 10/C Kosztolányi Dezső: Tanár az én apám... ...gyermekek köszöntik ősz fejét, kicsinyek és nagyok, régi tanítványok... Köszönjük!

Ismét Battai Hajnalka (11/E) következett, most a Let it be című Beatles dallal.

Speaking words of wisdom, let it be. Emlékszel... Let it be, let it be, let it be, let it be. There will be an answer, let it be.
Let it be, let it be, let it be, let it be. Battai Hajnalka, 11/E I wake up to the sound of music... Nagyon szépen énekelt!

Parázs Bianka (9/E) előadásában Németh László műveiből tudhattuk meg, milyen a jó tanár. Őt Olasz Csaba - volt tanulónk - követte, József Attila: A számokról című versével.

Parázs Bianka, 9/E Németh László: A jó tanár A vezetés már figyeli is a szempontokat... A taps itt sem maradt el!
Következő fellépőnk - régi tanítványunk: Olasz Csaba! József Attila: A számokról Bizony számok az emberek is... A vers mondanivalóját érdemes megfontolni!

Ismét Battai Hajnalka (11/E) következett, most a Love me do című Beatles dallal.

Love, love me do. You know I love you Someone to love, Someone like you. Taps!

Meglepetés következett: Keresztszeghy tanárnő két volt tanítványunkat kérte meg, mondják el, mire volt elegendő a továbbtanulásban a nálunk szerzett tudás, tapasztalat.

Fekete Lilla és Balog Kata Nagyon sokat köszönhetek régi iskolámnak! Szakirányban továbbtanulva biztos alapot jelentettek az itt tanultak! Köszönjük a dícsérő szavakat!

A tantestület szavazata alapján az idén Gyurkó Sándor tanár úr lett az év pedagógusa - gratulálunk! Hogy még jobb tanár vállhasson belőle, kapott egy kis ajándékot...

Egy meglepetést szeretnénk átadni az év tanárának! Ebben a 'kis' gyűjteményben minden megtalálható, ami egy jó tanárnak szükséges! Kis gyűjtemény? Gratulálunk Gyurkó Sándor tanár úrnak!
Átadom a szót! Köszönöm szépen! A tanítás - akárcsak a röplabda - csapatmunka! Aki pedig az idén nem rám szavazott, az jövőre gondolja meg magát... :)

A műsor utolsó, All my loving című Beatles dal előadásához Battai Hajnalka (11/E) ezúttal partnert is választott: ki más lehetett volna a legmegfelelőbb, mint az év pedagógusa!

Close your eyes and I'll kiss you... Lesz itt gond, lesz itt gond... Egy kis segítség... Inkább tapsoljunk!

A pedagógusnap idén egybeesett egy másik emlékezetes nappal, így - rövid szünet után - Tompa Mihály: A madár, fiaihoz című versét hallhattuk Maksa Balázs (10/C) előadásában.

Kicsit nehezebb műfaj következik... Tompa Mihály: A madár, fiaihoz Legyen a dal fájdalmas, merengő, Fiaim, csak énekeljetek! Más berekben másképp szól az ének, Ott nem értik a ti nyelvetek...

Keresztszeghy tanárnő mégegy meglepetés vendéggel kedveskedett: egyik volt tanítványunk édesapját hívta meg, mondja el Ő, milyen eredménye lett gyermeke nálunk töltött éveinek!

Megkérdeztem gyermekem: mit tanult ebben az iskolában? Mikulás Ferenc, szülő Az igazi tanítás a tananyagon túl történt! Mi is köszönjük!

Az utolsó műsorszámban ismét Olasz Csabáé lett a főszerep: két örökzöld nótát hallhattunk előadásában, Puskás Gyula harmónika - ilyen sem volt még - kíséretében.

Az utolsó műsorszámhoz készül már két fiatalember... Puskás Gyula és Olasz Csaba Szomorú vasárnap száz fehér virággal... Álmokat kergető vasárnap délelőtt...
Mindenkit megérintett. Virágos fák alatt utam az utolsó... Puskás Gyula Olasz Csaba

Nincs pedagógusnap virág nélkül! Most sem volt ez másképp: minden kedves kolléga kapott egy-egy szál virágot az egész éves (s ezutáni) munkájáért.

Itt valami készül...! Nekem? Köszönöm! Ha rövid a karod, told meg egy rózsával... Köszönöm!

Hagyományosan ilyenkor történik azon pedagógusok jutalmazása, akiknek a versenyeken szép eredményt értek el tanulói: szerencsére az idén is sokan voltak ilyenek.

Juhász Imre, intézményegység vezető Újabb év telt el... Szerencsére ismét sikerekben gazdag volt az év! Soósné Szabó Mária tanárnő
Fazekas Péter tanár úr Gaál Gaszton tanár úr Károly Vilmos tanár úr Hajba Ottó tanár úr
Kis Tamás tanár úr Lakatos Pál tanár úr Török Tibor tanár úr Gyurkó Sándor tanár úr (a virág mögött...)

Az összevonások eredményeképpen most kevesebb kolléga dolgozik a háttérben, s végzi ugyanazt (vagy több) munkát, így ők is jutalmat érdemeltek!

A háttérben is sokan dolgoznak az iskolánkért! Kulmann Klára Molnár Erzsébet Farkas Antal

"A sikeres Kandóért" Iskolai Alapítány minden évben jutalmazza azokat, akik munkájukkal hozzájárulnak iskolánk sikereihez. Az idén Lázár Józsefné tanárnő és Lakatos Ágnes kolléganő lett méltó e kitüntető címre. A díjakat Lugosi István tanár úr, a kuratórium elnöke adta át.

Lugosi István tanár úr, a kuratórium elnöke Felolvasni is sok mi-mindenért! Az alapítvány díja: Ablak a világra! Gratulálunk Lázár Józsefné tanárnőnek!

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is választhattunk a marhapörkölt és a birkapörkölt között, s a mesterszakácsunknak hála, most is minden nagyon finom volt!

Mindenkinek köszönöm az egész éves munkáját! Jó, jó, de hol a vacsora? A vacsora hamarosan érkezik, addig is kellemes beszélgetést, majd jó étvágyat! A türelem, vacsorát terem...
Pont elkészült! Gyorsan-gyorsan! Pont a legkisebb a legéhesebb... Érződik az illata? Közelebb kell hajolni...
Nektek is hoztam! Egy kicsit hagyjál majd nekem is... Hú, de erős lettem ettől a pörkölttől! Viszlát jövőre! Reméljük...