2011.04.20 - Ki mit tud?

Immáron harmadszorra került megrendezésre az iskolai "Ki mit tud?" című vetélkedő, melyben tanulóink bemutathatták tehetségüket diáktarsaiknak, tanáraiknak. Mint eddig minden évben, most is sokan jelentkeztek, így zsűrinek nem volt könnyű dolga...

Nézők, szurkolók és szavazók! Horváth Sándor tanár úr egész kicsi helyen elfér... Érkezik a zsűri! Köszöntünk minden versenyzőt és nézőt!
A szabadon választott produkciókat a zsűri fogja pontozni! A zsűriben természetesen tanulók is helyet kaptak! A vetélkedő műsorvezetője: Horváth Róbert tanár úr Kezdődjön az első műsorszám!

Az első fellépőink a Tankcsapda - Örökké tart című dalát adták elő: Furda Réka énekelt, míg Szabó János gitáron kísérte. Mindketten 9/C osztályos tanulók.

Előkészületek... Elsőnek lenni nem könnyű... Furda Réka és Szabó János, 9/C Látom van valami, ami a szívedet nyomja...
Ne! A piros gombot NE! De ha magadba nézel és azt látod, hogy a szíved tiszta... Akkor jó az út amin jársz, és többé ne is fordulj vissza! Hány tanár látsz a képen? (De, de, van több is...)

Tavaly is benevezett - és szép helyezést ért el - Nagy Péter, 10/A osztályos tanuló, aki ismét egy komolyzenével versenyzett: Beethoven - Bagatell című művét hallhattuk tőle.

Nagy Péter, 10/A Nem gyakran hallani ilyet az aulában... Mindenkit megérintett! Nem most kezdte...

Baross Csenge (11/E) és Száraz Dávid (10/G) tanulók két dallal - Avril Lavigne: Complicated, valamint Máté Péter: Most élsz - is neveztek a megmérettetésre.

Milyen segítőkész ez a segítő... Why you have to go and make things so complicated? And You fall and you crawl and you break... Rajongók...
Most élsz, most vigyázz, hogy jól csináld... Baross Csenge, 11/E Száraz Dávid, 10/G Nagyon ügyesek voltak!

Cseh János (9/4) és Szommer Dorina magyar tánccal nevezett, de saját koreográfiával léptek fel egy Edvin Marton számra. Lassan indult, de a közönséget végül magával ragadta!

Fogadjuk nagy szeretettel a következő előadókat! A kezdet... Nem szokványos kezdet... A leányzó felméri a terepet...
Ne nézz! Jó, nem nézlek... Gyere ide mégis! Na, innentől lett igazán mozgalmas!
Még nincs is Húsvét... Forgás erre... Forgás arra... Hatalmas tapsot kaptak!

Tálas Gyula, 9/B osztályos tanulónk - a fiúk közül egyedüliként - dallal nevezett versenyünkbe. Nagy beleéléssel Caramell - Lélekdonor számát hallhattuk előadásában.

Tálas Gyula, 9/B Úgy múlik el minden ami fáj... Cipelem a sorsomat de néha nem bírom el... Keresem a lelkemet de van hogy nem felel...
Tudom mindenért harcolnunk kell... Egy őrült mondat miatt nem múlhat el... A szerelem az egyetlen lélekdonor! A lányok egyetértenek...

Hatodik fellépőnk Farkas József, 9/3 osztályos tanuló volt, aki ének nélküli, de annál pergősebb szintetizátoros előadásával színesítette a versengést.

Egy kis próba... Kezdődjön a zene! Kézügyeség, kitartás... Farkas József, 9/3

Ünnepélyek és persze a Ki Mit Tud? elmaradhatatlan résztvevője, Jemcev Andrea (12/E), az Az már nem én lennék című énekkel készült az Elisabeth című musicalből.

Ne kívánd, hogy játsszam a nőt aki jól nevelt... De értsd meg, ha nem kockáztatnék... ...az már nem én lennék! Jemcev Andrea, 12/E

Bohn József és Szalai Richárd Attila, 9/G osztályos tanulóink egy kicsit borúsra sikeredett saját rapp szerzeményt adtak elő, de hát a rapp már csak ilyen...

Kezdhetjük? Jól pörgött a fiúk nyelve... ...nem úgy, mint a magyar órákon A lányoknak bejött...

Vezsenyi Krisztián (9/2) szintén elektronikus hangszert választott a bemutatkozás eszközéül.

Jó így a hangerő? Elmélyülve... Vezsenyi Krisztián, 9/2 A zsűri munkában...

Kiss Gyöngyi, 12/A osztályos tanulónk sem most lépett fel először iskolánkban. Hangját már megszámlálhatatlanszor megcsodálhattuk rendezvényeinken: most sem okozott csalódást!

Nyomorultak: Senkim már, Kiss Gyöngyi (12/A) előadásában Itt vagyok egymagam megint... Rám se néz, és mégis szeretem én! A világ csupa boldogság!

Mivel a fiúk aránya iskolánkban igen magas, így nagy lelkesedés fogadta Babinszki Dorina, 9/C osztályos tanulót, aki hastánccal lepte meg a nézőket!

Zenére várva... Légies mozdulatok... Angyal! Egy kis has-tánc...
A zsűrinek is, hogy jobban lássa... A ruha sem hétköznapi! Még egy kis bemelegítés... Akkor kezdődjön a tánc!
Nagyon ügyesen táncolt! Sziasztok srácok! Csak kecsesen! Kár, hogy vége!

Hastánc után néptánc: Kovács Anna és Horváth Gyula, 9/2 osztályos tanulók kanászost jártak nekünk. Borral, bottal, menyecskével, hogy csak a legszükségesebbeket említsük...

Alapállás Kell nekem az a bor... Vigyázz, nehogy kilöttyenjen! Húj, de nagyon mérges leszek akkor...
Párban is táncoltak! A zsűri minden mozdulatot figyel! Aranyosak Köszönjük!

Tavaly már bemutatkoztak, de ismét eljöttek az utcai szabad stílusú akrobatika nagymesterei: Virág Máté (10/A), Pásztor Ferenc (10/B), Szűcs László és Márton Bence!

Ha gyep nincs, legalább szönyeg legyen... Így majd nem csúszik el! Reméljük... Egy kis hely még maradjon közöttük! Melegítsünk!
Nem lefelé zuhan, hanem felfelé ugrik... Égen és földön... Legalább az egyik keze megmaradt... Hopp, nem láttad, hogy kettő van?
Egy kézzel is tud repülni! Mint a macska! Mindig talpra! Valamin nagyon bepörgött... Jók voltunk? (Jók!)

A fellépők ezzel el is fogytak, már "csak" a zsűrinek és a közönségnek(!) kellett meghoznia döntését, ezért egy kis szünet következett, szavazással és szavazatgyűjtéssel.

Kérjük a nézőket, szavazzanak! Mindenkinek volt választottja! Hová kell dobni? Csak szépen, sorban!
Ha gyorsabb lenne, nem is látnánk... Hullócsillag! Gondoljunk valamire... Vigyázz! Az ott beton... (a szivacsra esett) Nem megy falnak. Onnan pattant vissza...

A zsűri végül meghozta döntését: Babinszki Dorina (9/C) hastánca lett az I. helyezett, míg énekükkel Kiss Gyöngyi (12/A) és Jemcev Andrea (12/E) holtversenyben a II. helyen végeztek.

Minden résztvevőnek gratulálunk! Nehéz döntés volt az idén is, de megszületett! A közönség szavazatot a Parkour csapat kapta! I. helyezett: Babinszki Dorina, 9/C
II. helyezett: Kiss Gyöngyi, 12/A II. helyezett: Jemcev Andrea, 12/E Oklevél: Furda Réka és Szabó János, 9/C Oklevél: Nagy Péter, 10/A
Oklevél: Baross Csenge (11/E) és Száraz Dávid (10/G) Oklevél: Szommer Dorina és Cseh János, 9/4 Kicsit színesebben lássátok a világot fiúk! Találkozzunk jövőre is!