2011.06.19 - Kirándulás

Immár harmadik alkalommal szervezett Szóládi Erika tanárnő túrát kollégáink részére. Ez alkalommal a vadregényes Visegrádi-hegység volt a célpont: városnézéssel, túrával.

Igazgatói vizit... Korán kellett kelni... Kinő a szakállam, mire odaérünk... Most még bizakodunk...
Félálomban... Üres hely nem nagyon volt a buszon! A szervező/idegenvezető: Szóládi Erika tanárnő Már itt is vagyunk!

Az első állomás természetesen visegrádi Fellevár volt. Az 1250 körül kezdődött építésétől igen sok minden történt már a várban/várral, de hála a felújításoknak, ma is látogatható.

Nyitva a kapu, mehetünk! Akkor menjünk! Ha a falak mesélni tudnának... Ne félj, én sem félek...
Na, ezért építkeztek ide a királyok... Nem pont úgy néz ki, mint az Alföld... Duna-kanyar Várbelső most...
Köszönöm, nem veszek semmit! Már elég régóta gondolkodik rajta, majdcsak rájön... Károly Róbert, magyar király Hát, ezt hiába fújod...
A királyfi és a türelmes kutyus... Luxemburgi János, cseh király Szabad egy táncra? Ez még a disco előtt volt...
Világbanéző hely... Vesztőhely, bár néha itt az iskolában is jól jönne... Horváth Sándor tanár úr és felesége Egy páncélos lovag!
Visegrádi látkép Visegrádi látkép Visegrádi látkép Most már csak vissza kell jutni a buszhoz...

Ha már Visegrád, akkor ma már nem csak történelem és látkép: van itt egy bob-pálya is! Aki arra jár mindenképp próbálja ki, mert sokkal gyorsabb mint a bicikli...

Bob-pálya Még mindig csak a pályán kivül... Start előtti pillanatok! Kezdetét veszi a rettegés!
Száguldás lefele! Bonyolódik a helyzet... Ez ám a sebesség! Ez már a cél, de semmi sem biztos...

Túra nélkül nem túra a túra! Útvonal Pilisszentlászlóra: Patak borozó, Ördögmalom-vízesés, Füvészkert, Apát-kúti-völgy, Szent László-völgy, Pilisszentlászló (8km, kb. 3óra).

A délelőtti túra kezdete Hú, biztos arra akarunk menni? Van, aki profi gyalogló... Most repül a kismegapixel!
Csíííz! Hová merült el szép szemed világa... Hát ide... Készül a csoportkép!
Kattints a képre!
Irány a végtelen és tovább... Szia csermelyke... Oda megyünk, ahonnan a víz jön... A víz mindenhol utat talál...
Otthonra, kertbe milyen szép lenne. Csak az erdő nem fér be... Elég erősnek tűnik... Egy utolsó pillantás a természet szépségeire Erre járt egy Zen-mester!

Mivel túl gyorsak voltunk, előbb ért a csapat Pilisszentlászlóra, mint a busz. De inkább megvártuk, mert már nem nagyon akartunk tovább gyalogolni...

Civilizáció újratöltve... Megvárjuk a buszt, majd több túra-választás is lesz... Kicsit hideg van... Én mindenre készültem!

Három további útvonal közül lehetett választani. Ezek közül az egyik a szentendrei marcipán múzeum meglátogatása volt, itt készültek a következő képek:

Jó, jó, de hol van a hercegnő? Itt nem ő esz minket, hanem mi esszük őt! Még cukorból is félelmetes... De édes kis kutyuscsalád...
Kis helyen minden, ami a télben jó... Itt a hercegnő! De lehet, hogy a sárkány nem ilyenre gondolt... Ja, kérem, így ki lehet bírni... Meserészlet: A három kívánság
Meserészlet: Pinokkió Gyerekeknek. Csak nem szabad megfogni... Mindegyik egy-egy kalóriabomba... Te elhiszed, hogy hízlal?

A kirándulást - még a hazautazás előtt - Leányfalun elfogyasztott vacsora zárta, a Hableány étteremben. De átvertek, mert nem is volt bent hableány...

Úgy kattintgass, hogy visszakattintunk! Családi körben Nézd, milyen jól sikerült! Mit együnk?
Vacsorára várva... Finom kis raguleves! Van aki a gyümölcslevest választotta... Jó étvágyat!
Tájkép alakkal... Akik túlélték a vacsorát... (Nem is, tényleg finom volt) Hát te ki vagy, nem is ismerlek... :) Csak az a szép zöld gyep, csak az fog hiányozni. De eljövök jövőre is!