2011.03.17 - Országismereti vetélkedő

Iskolánk idegennyelvi munkaközössége országismereti vetélkedőt hírdetett a Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola intézményegységeinek. Az angol illetve német nyelvi feladatok megoldására 6+11 csapat jelentkezett, akik nagyon lelkesen mérték össze tudásukat.

A projektorra is szükség lesz... Angol nyelvterülethez Német nyelvterülethez Már csak a csapatok hiányoznak...
Lugosi István igazgatóhelyettes úr köszönti a diákokat! Az ötlet az idegennyelvi munkaközösségé Fő szervező: Szóládi Erika tanárnő Nagyon sokan beneveztek!

A rövid köszöntő és bevezető után már kezdődhetett is a verseny! Minden csapat elfoglalta a helyét a termekben, kisorsolták a csapatneveket, majd megérkeztek az első feladatlapok:

Szerintem ez azt jelenti, hogy... Áááh, az nem lehet... Fejjel lefelé is felísmerjük ezeket! Nézzük, mi szükséges a következő feladathoz...
Jól gondoljátok át a választ! Most még nem kellenek a szótárak... Nem jut eszedbe? Tanárnő, azt hogy mondják, amikor...
Egy kis információgyűjtés... Nézzük, mi is a kérdés? Egy szusszanásnyi szünet... A fotókat Horváth Zoltán tanár úrnak köszönhetjük!
Melyik feladat jön? Hírességeket kellene felismerni, tulajdonságaik alapján... Képpel könnyebb! Szerintem a Mici Mackó!
Egy kis angol filmrészlet... Egy kis német filmrészlet... Az Európai Unió Ez vajon mire kell?
Megint itt a szilveszter! Palacsintasütő verseny! Egy kis valentin nap... Márciusi májusfa...

Egyetlen csapat sem távozott üres kézzel: a direkt erre az alkalomra készített oklevelekből mindenki kapott! Angol nyelvből iskolánk 10/E osztályos csapata, míg német nyelvből a Gáspár 11/AB osztályos csapata szerezte meg az első helyet. Gratulálunk a csapatoknak!

Minden feladat ki lett javítva Az angol csapatok pontjai... Angol nyelvi oklevelek! Német nyelvi oklevelek!
Az eredményhirdetésre várva... Valahanyadik lett a valamelyik csapat Valahanyadik lett a valamelyik csapat Valahanyadik lett a valamelyik csapat
Valahanyadik lett a valamelyik csapat Valahanyadik lett a valamelyik csapat Nagy tapsot kapott minden csapat! Viszlát jövőre!