2012.04.04 - Ki mit tud?

Immáron negyedszer került megrendezésre az iskolai "Ki mit tud?" című vetélkedő, melyben tanulóink bemutathatták tehetségüket diáktarsaiknak, tanáraiknak. Mint eddig minden évben, most is sokan jelentkeztek, így zsűrinek idén sem volt könnyű dolga...

A közönség már nagyon izgatott! Fentről biztos mindent lehet majd látni! Megérkezett a zsűri! Üdvözlök mindenkit! Lássuk: ki mit tud?
Lássuk! Na, ilyen se szól túl gyakran az aulában... Villa Negra, citerán... Kovács Gáspár, 11/F

A citerás kezdés után két hölgy következett: Zsámboki Krisztina Juhász Gyula "Milyen volt" című versét adta elő, majd Tok Tünde énekelte Zsedényi Adrienn "Ajtók mögött" című számát.

Fogadjuk nagy szeretettel Zsámboki Krisztinát (9/1)! Milyen volt szőkesége, nem tudom már... Milyen volt szeme kékje, nem tudom már... Egyedüliként indult vers kategóriában!
Tok Tünde, 9/1 Fogy az idő, bezár egy ajtó... Félsz, és fényed halvány láng, a szíved száz szilánk... Na, milyen volt?

Majdnem minden eddigi ki mit tudban volt, így most sem maradhatott el: hastánc következett, ezúttal Bársony Vivien, 9/1 osztályos tanuló előadásában!

Zenére várva... Ez ám a feszült figyelem! A zsűri figyel és pontoz... Csak kecsesen!
Most kezdődik az igazán látványos rész! Varázslatosak ezek a legyezők! Ezzel aztán le lehet kötni a figyelmet! Fent és lent...

Gáspár Ferenc (9/B) saját szerzeménnyel nevezett, legalábbis gitáron: Ady Endre "Egy avas kérdés" című versét zenésítette meg! Szuper lett!

Gáspár Ferenc, 9/B Itt egy nagy Valaki kormányoz... Nem látni őt emberi szemmel... S az élet egy régi adósság, amelyet le kell róni...

Mit csináljon az ember, ha szereti a zenét, de nem tellik hangszerre? Hát alakítsa át önmagát hangszerré! Szirtes Dávid (9/F) szájdobolt, a közönség legnagyobb örömére!

Szirtes Dávid, 9/F Tényleg a szájával csinálja! Hááát, órán nincs ilyen... Óriási tapsot kapott!

Bohn József és Szalai Richárd, mindketten 10/G osztályos tanulók, rap-pel készültek. Olyan gyorsan mondták amit mondtak, mint feleletet még soha...

Bohn József, 10/G A zsűri szeme előtt! Szalai Richárd, 10/G Te értetted?

Többosztályos koprodukció következett: Ivicz Netta 9/E, Szabó János 10/C és Horváth Richárd 11/E osztályos tanulók Ocho Macho "Jó nekem" dalát adták elő!

Kezdhetjük? Horváth Richárd, 11/E Láttam a madarakat szállni az égen... Sajnos szemembe sütött a nap...

Általában valamilyen modern tánccal szoktak nevezni tanulóink, de már tavaly is volt néptáncos próbálkozás. Az idén Fazekas Emőke (11/E) és Nagy Gergely készült mezőségi tánccal.

Táncra készen... A kezdet! Egy kis pörgés... Fazekas Emőke (11/E) és Nagy Gergely
Kéz a kézben... Hoppá! Ugye, hogy jobb, mint egy matek óra... Nagyon ügyesek voltak!

Újabb rap szöveget hallgathattunk, ezúttal Berta Csaba és Benedeczki Balázs előadásában, mindenketten 9/2 osztályos tanulók. De ezúttal nagyon figyeltünk!

Hadd szóljon! Benedeczki Balázs, 9/2 Berta Csaba, 9/2 Abrak-a-rapra...

A gyorsbeszédű rap után egy igazi klasszikus: Tóth József (10/3) a Piramis együtes "Ha volna két életem" című dalát adta elő, igen nagy beleéléssel!

Melletted minden reggel, Vidáman ébredek fel... Mennyivel könnyebb volna, Hogyha két életem volna... Egyet örökre odaadnék neked... Neked? Vagy nekem?

Nagy-nagy pirospont a 9/E osztálynak, mert nagyon sokan felléptek, s bár ruházatuk "kicsit" modern volt, azért egy jó kis sváb tánc bemutatót tartottak nekünk!

Alapállás! Először csak óvatosan... ...azután begyorsultak! Had kapaszkodjak...
Gyertek, ha mertek! Itt vagyunk, ragyogunk! Mi is köszönjük! Sportos levonulás...

Turóczi Tamás (12/A) nem ma kezdte az éneklést, ez érződött a fellépésén is. Hip-hop dalokkal próbálta elkápráztatni a közönséget (és a zsűrit), sikerrel.

Még kell egy kis ráhangolódás... Vigyázz, támad! Nem, mégsem... Na, így csinálják a PROFIK!

A fecskeavatón - igaz akkor még véletlenül, de - már megcsillantotta énektudását, és mi azóta vártuk az alkalmat: Ivicz Netta (9/E) egy egész népdalcsokorral készült.

A közönség előtt... Mikrofon nélkül! Bezengte az aulát! Csillag született!

Visszatérő fellépők, és a szavazatok alapján a közönség kedvencei, a látványos akrobatikus mutatványokat bemutató Parkour-Freerun csapat tagjai! Most sem volt ez másképp!

Meddig menjek? Kell rá még egy réteg! A szekrényeket is ki kell próbálni! Brekkk!
Kicsit begubózott... Hát, Ő így botlik meg... Légenjáró! Fel, vagy le?
Valamin nagyon bepörgött... Talpra, mint a macska... Lendületben... Meghajolni nem is tudnak. Csak szaltózni...

Bár sokan voltak, egyszer azért csak elfogytak a fellépők, így egy rövid szünet következett, mialatt a zsűri visszavonult és értékelt, a közönség pedig szavazott!

A helyzet magaslatán... A közönség is szavazhatott! Titkos, de azért nem annyira... :) Gyorsan, gyorsan...
Hát ez honnan jött ez? Madárka szállott az ablakunkba... Ööö, és mi a terv...? Ki bírja tovább?
Ez eddig is itt volt az aulában? Nem úgy tűnik, de túlélte... Mátrix Akkor én most lelépek...

A zsűri végül meghozta döntését: Bársony Vivien (9/1) hastánca lett a III. helyezett, Szirtes Dávid (9/F) szájdobolása a II. helyezett és Ivicz Netta (9/E) éneke az ELSŐ! Gratulálunk!

Már mindenki nagyon kíváncsi! Nehéz döntés volt, de egyhangú szavazatt született! Mindenkit biztatunk, jövőre próbálja ki magát a színpadon! III. helyezett: Bársony Vivien, 9/1
II. helyezett: Szirtes Dávid, 9/F I. helyezett: Ivicz Netta, 9/E Közönségdíj: Parkour-Freerun csapat Viszontlátásra, jövőre!