2013.03.27 - Ki mit tud?

Ötödik alkalommal került megrendezésre az iskolai "Ki mit tud?". Itt nem csak X, de A-tól Z-ig bármilyen faktorral lehetett jelentkezni, s jelentkeztek is tanulóink! A sokféleségnek egyetlen gondja van: nehéz a végén döntést hozni. De ez legyen a zsűri problémája... :)

Zsűri is, nézők is a helyükön... Kezdhetjük? Köszöntünk mindenkit ezen a nemes megmérettetésen! Számos érdekes nevezés születt, mint például rögtön az első fellépés...
Citera és basszusgitár... Saját szerzeményt adtak elő: Ezek mi vagyunk A gitároknál Szarvas Szabolcs (2/12/2) és Veszelszki Márk A citeránál Kovács Gáspár (12/F)
Nem mindennapi felállás... Nem az a kimondott Heavy Metal hangszer... De nagyon jó lett! Gratulálunk!

Második fellépőnk Szirtes Dávid (10/F) volt, aki tavaly egész a második helyig küzdötte magát, s most visszatért! A műfaj nem változott, most is beatboxolt (szájdobolt).

Szirtes Dávid, 10/F Tényleg a szájával csinálja? Ez az igazi ki mit tucc-tucc-tucc... A zsűri alighanem nem hisz a fülének...
Bezengte az egész iskolát! Wowww-wowww-wowww Dooob-dooob-dooob Szuper volt!

Következő versenyzőnk egyedül próbálta mindazt, amihez anno a Beatlesnek négy emberre volt szüksége: Orbán István (9/A) a legendás együttes Yesterday című számát adta elő!

Te ismered ezt a dalt? Nem, de azért hallgassuk meg! Yesterday, all my troubles seemed so far away... There's a shadow hanging over me...
A figyelem középpontjában... Én rá fogok szavazni! Hm, egész jó! Köszönjük!

Azért is jók ezek a versenyek, mert mindig kiderül, hogy a "mai fiatalok" között is vannak, akik őrzik a hagyományokat: Szenyes Norbert (9/3) kalotaszegi legényest mutatott be!

Nem, nem büntetés. Szőnyegterítés... Kezdődjön a tánc! Nem hip-hop, de ez is gyors! Nagyon gyors!
Szenyes Norbert, 9/3 Ej, de legényes ez a legényes... Nagy tapsot kapott! De vajon hány pontra lesz ez elegendő a zsűrinél?

Újra zene következett, melyben Horváth László (9/B) tanulónk szaxofonon játszotta Quimby-től a Most múlik pontosan című számot (édesapja kísérte zongorán).

Apa és fia A zsűri fülével... Most múlik pontosan, engedem hadd menjen... Látom, hogy elsuhan felettem egy madár...
Vágtatnék tovább veled az éjben az álmok foltos indián lován... Azóta szüntelen őt látom mindenhol... Horváth László, 9/B Szaxofon és zongora. És Quimby!

A legkomolyabb felszerelést Negyedi Petra (9/F) kedvéért hozták barátai: Alföldi Dávid, Czirok Dávid és Szívós Szabolcs, azaz a Healing Scream! A dal címe Moby Dick: Keresztes vitéz.

Igazi falrengető zene következik, kérem, kapaszkodjanak! Nekem mikrofon? Én anélkül is ütős vagyok... Kész? Távoli keleten szent hit serege, Jézus nevében áldást oszt...
Indulj keresztes vitéz, Hagyd az álmod el! Most mindent megtehetsz, Csak a hited tarthat féken... Átkelni hegytetőn, túl lenni múlt időn, Szökni a mából, nem hagy a távol... Hangerőben tuti elsők voltak!

Újabb dal következett, de visszafogottabb hangerővel: Gáspár Ferenc (10/B) gitározott és énekelt, mégpedig Ryan Star - Brand new day című számát.

Ez már nem olyan hangos... Most születnek a pontok... Ezt meg kell örökíteni! A zsűri szemével...
I'm throwing rocks at your window... Turn back the clock, give me some time... Gáspár Ferenc, 10/B Ez volt Ryan Startól a Brand new day

Az idei versengésben nagyon sokan dallal jelentkeztek, köztük Juhász Georgina (9/F) is:

Juhász Georgina, 9/F Ezt a dalt sem halljuk túl gyakran... Jól indul... Ez még egyszer sokat fog érni...

Tavaly még egyedül indult, most már ketten voltak: Bársony Vivien és Zsámboki Krisztina Márta 10/1 osztályos tanulók hastánca következett, a fiúk nagy örömére...

Zenére várva... A kezdet! Látsz egy fényképészt a képen? Tánc a zsűrinek!
Tánc a nézőknek! Gyere csak ide! Na, hány ujjam van? Zsámboki Krisztina Márta és Bársony Vivien (10/1)
Menjünk a hasam után... Micsoda mozdulatok... Búj-búj zöld ág... Itt a vége...

Radnóti Miklós Bájoló című versét a Suhancos együttes zenésítette meg, s ezt hozták el most nekünk Ivicz Netta 10/E és Szabó János 11/C osztályos tanulók.

Egy kis próba, de mindjárt kész... Ivicz Netta, 10/E - aki még nem hallotta énekelni, sűrgősen pótolja! Szabó János, 11/C Rebbenő szemmel ülök a fényben, Rózsafa ugrik át a sövényen...
Ugrik a fény is, gyűlik a felleg, Surran a villám, s már feleselget... Szerinted? Vesd le az inged, mossa az eső, Mossa az eső össze szívünket... Köszönjük!

Turóczi Tamás (13/A) is szerepelt már sok-sok műsorunkban, ezt az alkalmat sem hagyhatta ki: rengeteg kandós leányzót beszervezve megmutatta, hogy az élet egy ajándék...

Turóczi Tamás, 13/A Gyermek voltam, mikor örültem mindennek... Lányok gyűrűjében... Érezd az élet egy ajándék!
Amerre nézel mindig van pár kép, hol a helyed szívedben megleled... Egy a gond, nem tudod, hogy merre menj... Élj a jelennek, ne tagadd meg magad... Az élet egy ajándék!

Az utolsó fellépőnk is énekkel készült: a Hungária együttes Csókkirály című dalát ezúttal Fenyő Miklós helyett Dányi Dávid (9/B) adta elő, kitörő sikerrel!

Csókkirálynak hívják a háta mögött, Az új fiút ki a telepre költözött... Nem mutatsz ma nála nagyobb menőt! Hú, az anya! Megyünk táncolni? Ő a Csókkirály, (király, király) ő a Csókkirály (csókkirály)!
Ha feltűnik az ismerősök között, A lányok összesúgnak a háta mögött! Ő a csókkirály (király, király)! Csókolózni elbújtak, S a szomszédok, irigyen bámultak! Hatalmas tapsot kapott!

Ezzel az ötödik iskolai "Ki mit tud" véget is ért, most már a zsűrié és a nézőké lett a főszerep: választaniuk kellett! Amíg a zsűri visszavonult, a közönség szavazhatott.

Kérem a zsűri tagjait, vonuljanak el döntésük meghozatalára! A közönség szavazatait ebbe a dobozba kérjük leadni! Hát, ez nem nagyon fog beleférni... Ja, hogy erre összesítsük a szavazatokat! OK...
Én tennék még egy szavazatot a... Beletenni, nem kivenni! Te nem szavazol? Nekünk a legjobban a...
Zongorával lehet csajokat (is) szerezni... Rendezzük őket értelmi sorrendbe! Az első elem a helyén van... Bináris fa by ApelPro (C) Kész van már a kép? Kész!

A korábbi évektől eltérően a zsűri most háromféle minősítést adományozott: volt bronz, ezüst és arany oklevél. A döntés persze most sem volt könnyű, de végül megszületett!

Megérkezett a zsűri és az oklevelek! Gratulálunk minden résztvevőnek! Bársony Vivien és Zsámboki Krisztina Márta (10/1) Juhász Georgina (9/F)
Gáspár Ferenc (10/B) Ivicz Netta (10/E) és Szabó János (11/C) Negyedi Petra (9/F) és a Healing Scream Orbán István (9/A)
Kovács Gáspár (12/F) és csapata Szirtes Dávid (10/F) Horváth László (9/B) Turóczi Tamás (13/A)
Dányi Dávid (9/B) Ne szaladj messzire! A közönség is Neked adta a legtöbb szavazatot! Mindenki győzött! Gratulálunk!
A szó újra a Csókkirályé! Igazi talpalávaló! Nem jöttök srácok? Köszönjük! Kellemes szünetet!