2013.05.31 - Pedagógusnap

Talán a nyári szünet közelsége miatt választhatták annak idején pont június első vasárnapját pedagógusnapnak, s bár a vizsgák és nyári gyakorlatok miatt azért az mégsincs olyan közel, érdemes kicsit megpihenni és végiggondolni az évet. Egy jó vacsora mellett...

Főszakácsunk az idén is: Karakas Ferenc Kicsit megmozgatjuk... Nézzük, milyen lesz! Szuper!
A birkapörkölttel is kell foglalkozni egy kicsit... A kóstoló itt sem maradhat el! Egy kis tűzhely-hangolás... Ez a fakanál nem az otthoni méret...

A szervező kollégák és tanulóink az idén is kitettek magukért: rendkívül szépen megterítettek az aulában, így már csak a vendégeknek kellett megérkezniük:

Az első vendégek Nyugdíjas kollégák közül is sokan eljöttek! Újra itt, a Kandóban! Szervusz! Mi újság?
Köszönjük a dekorációt! A lila asztal... A zöld asztal... Sziasztok!
Meséljetek, mi van veletek! Egy kupacban a gépész munkaközösség... Amikor így néz, az semmi jót nem jelent... Jé, egy Kandó van a Kandóban!
Pár-beszéd... Jó ez a ruha, Te vartad? Befogadtuk a tantestületbe... Bátorságpróba...
Ezek a bácsik vajon mit csinálnak? Tényleg? Az egyik dolog, ami kellene az... Köszöntök minden kedves kollégát!

Minden évben ekkor köszöntjük azokat a kollégákat, akik tanulmányi és szakmai versenyekre sikeresen készítették fel tanítványaikat. Szerencsére az idén sem voltak kevesen!

Szeretném minden kolléga egész éves munkáját megköszönni! A tanári kar egy csapat... ...a sikerekhez pedig csapatmunka kellett! Márpedig az idén rengeteg siker született!
Külön szeretnénk megköszönni a következők munkáját: Gyurkó Sándor tanár úr Keresztes János tanár úr (nevében Keresztesné Zubonyai Magdolna tanárnő) Damó István tanár úr
Mészáros János tanár úr Szőke-Tóth Emőke tanárnő Józsa Gabriella tanárnő Ádám Péter Pál tanár úr
Mogyorósiné Trepák Ildikó tanárnő Raj Ferenc tanár úr Soósné Szabó Mária tanárnő, valamint Gaál Gaszton és Fazekas Péter tanár úr Ocskó Magdolna és Erdős Zsuzsánna tanárnők
Urbán László tanár úr Mészáros Károly tanár úr Labáth Ferenc tanár úr Mészáros Marianna tanárnő
Szóládi Erika tanárnő Van egy kollégánk, aki mióta az iskola létezik, itt tanít! Vajon ki Ő? Szabó Tibor tanár úr! Gratulálunk! Mégegyszer: köszönjük mindenki munkáját!

A Sikeres Kandóért Iskolai Alapítvány is pedagógusnapon jutalmazza azokat a kollégákat, akik munkájukkal öregbítették iskolánk hírnevét, ezáltal még sikeresebbé téve azt!

Lugosi István tanár úr, a kuratórium elnöke Bársony József tanár úr Mészáros Károly tanár úr Sári Mihály tanár úr

A szokásoktól eltérően idén nem tanulóink, hanem kollégák készültek ünnepi műsorral! Először nagy magyar egyéniségek gondolatain merenghettünk kolléganőink előadásában:

Műsorunkkal szeretnénk hitet és erőt adni hivatásunk kiteljesítéséhez! Ha az ünnep elérkezik, akkor ünnepelj egészen! Az ünnep különbözés. Az ünnep a mély és varázslatos rendhagyás. Június első vasárnapja a mi ünnepünk, pedagógusoké!
Aki hisz a pedagógiában, az csak optimista lehet... Nemcsak magunknak születünk, hanem embertársainknak is. Az életnek értéket csak a szolgálat adhat, amellyel az emberek ügye felé fordulunk. Ember vagy, tehát embermódra és az emberek között kell élned.
A pedagógia kísérleteit nagyon nehéz ellenőrizni! Minden múló erőfeszítés, ha a tanuló nem küzd meg érte! Mindenre kell tanítani, de ne csak a fejekre, a szívekre is legyen gond! Merem állítani, hogy jó nevelésre nem oktatás kell, hanem példa!
Aki kultúrát akar adni a gyermeknek: hagyja jó emberek közt forogni! Köszönjük az elgondolkodtató szavakat! A pedagógusi munkánk szép pillanatait felidéző kisfilm következett! Ezért érdemes!

A lelki ajándék után egy kis kézzel fogható meglepetés: az ünnepi gondolatok mellé mindenki kapott egy-egy szál virágot is!

Vajon ki adja, és ki kapja? Kopp-kopp, tanárnők! Egy virágot? Milyen színűt szeretne tanár úr? Köszönöm, én már kaptam!
Ezt a fehéret biztosan megismerem majd! Jaj, köszönöm szépen! Most már igazán ünnepi az asztal! Virágba burkolva...

Újabb meglepetés következett! Gaál Gaszton és Fazekas Péter tanár úr megpróbálta dalokkal elmesélni egy pedagógus egy egész tanévét: szeptembertől-szeptemberig...

Valami készülődik! Fazekas Péter és Gaál Gaszton tanár úr meglepetése! Pedagógus életpálya, avagy egy élet a Pályán... Van, aki megmondja, hogy mit szabad, van, aki nem teszi, amit nem szabad...
Most kéne abbahagyni, Elfutni, elrohanni... Egy másik útra lépni, egyszer sem visszanézni... Rázd meg rázd meg rázd meg rázd meg rázd, ha piros az alma rázd meg jól a fát! Vajon milyen dal passzolna a feleltetéshez?
Valakinek holnap le kell győzni a sötétséget! Mondd, te kit választanál... Tudod jól, számíthatsz rám, nálam mindig van egy újabb mutatvány... Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás... Mondom, tanulj fiam, csak tudással érsz tovább...
Végül, amit nagyon vár diák is, tanár is: nyári szünet! Kimegyek a tanyára, levetkőzöm gatyára, kifekszem a nyugágyra... Süt a nap a hasamra, nem vágyok más kalandra, elvagyok, így magamban... Köszönjük!

Horváth Sándor tanár úr - többed magával - pont egy iskolák közötti vetélkedőn vett részt, de lélekben és prezentációjával velünk volt: sikerült kollégák gyerekkori képeit megszereznie...

Horváth Sándor tanár úr magyar hangja: Gaál Gaszton tanár úr... Bár néha elfeledjük, de minden tanár volt egyszer gyermek... Ezzel a kis bemutatóval nem az idő múlását szeretném bizonyítani... ...csak szeretnék pár vidám percet szerezni mindannyiunknak!
Ekkor még nem volt tanár... De vajon kicsoda Ő? Még manöken is lehetett volna, mégis tanár lett! Kiből is? Ravasz, fogós kérdés... Soha fel nem ismertem volna...

Ennyi meglepetés és ajándék után már csak egy dolog maradt hátra: a vacsora! Ahogy azt már az évek során megszokhattuk Karakas Ferenctől, ez most is fenséges volt! Köszönjük!

Már folyik a találás, hogy ne kelljen sokat várni! Ennyire azért nem kell sietni... A köret mellé persze jár pörkölt is! Ez mind az enyém? Köszönöm!
Jó étvágyat! Jó étvágyat! Jó étvágyat! Jó étvágyat!
Még a baba is jól lakott... Kezdődhet a beszélgetés... ...a régi szép időkről! Saját Kandós csillagrendszer!
Gyertyafényes vacsora! Ez igazán fenséges volt! Megnézzük van-e még pörkölt? Elbújunk, és itt maradunk a következő pedagógusnapig...