2013.06.07 - Petanque

Lassan hagyománynak mondható, hogy a kecskeméti középiskolák tanárai, így tanév végén, összemérik ügyességüket egy petanque versenyben! Mindig az előző évi győztes szervezi, s mivel tavaly iskolánk nyert, így szeretettel vártuk a többi csapatot:

Munkában a Fa'Rock együttes! Közben egy kis adminisztráció a versenyhez... Ha valaki megéhezne... Hú, mekkora doboz! Jó sok süti lehetett benne...
Üdvözlöm a csapatokat! Ki kellene sorsolnunk a kezdő párokat! Az első már meg is van! De ki lesz a párja? Süti, vagy verseny?
Iskolánk (egyik) csapata sorsol magának kezdőpályát! A játékidő maximum húsz perc, mindenki-mindenkivel játszik! De előtte még egy kis zene! Jó gyors!
Jegyzőkönyv a lelke mindennek... Ti ismeritek a szabályokat? Most már az enyém! Lassan kezdődik a verseny!

Szerencsére az időjárás kegyes volt hozzánk, így a sportpályán indulhatott a versengés a csapatok között: Kandó (3x), Gáspár, Bolyai, Bányai, Katona és a Református gimnázium.

Mintha már lenne ott valaki... Épült ide egy kis stúdió... Négy részre lett osztva a nyolc csapat számára! A kezdet!
Vajon melyik van közelebb? Szedjük össze, és jöhet a következő menet! Látod a kis zöld golyót? Ahhoz kellene közel dobni... Melyik is az enyém?
Az? Az az enyém? Állj, állj! Nekünk még van dobónk! Ezzel még szerezhetünk pontot! Na, az ott az enyém!
Milyen szép sorban állnak a golyók... Ezt igazán kiüthetnéd, kilóg a sorból! Hajjaj, ez még győztes golyó is lehet! Melyik kié?
Azt célozd, látod? Egy jedi mester... Kicsit útban van a másik golyó... Húha, ez közel van!
A másik oldalról hátha jobban sikerül... Ez lesz az utolsó golyó! Eldőlt a győztes, jöhet a következő menet! Ez a Tiéd? Tessék!
Dönteni kell: evés, vagy játék... A jó célzás segít! Dobás után jöhet a szugerálás... Hát, ez elég egyértelmű győzelem...
Nem baj, jöhet a következő! Egyik dobási módszer... Másik dobási módszer... Na, ez melyik módszerre hasonlít?
Ezt figyeljétek! Jó így, add fel inkább! Oké, de nem ma! Most akkor ki győzött?
Az irány megvan, de mekkora legyen az erő? Gurulj, gurulj még! Az utolsó dobás ebben a körben! Kérem a csapatot, jöjjön a golyókért!
Ezt még közelebb dobom! Na, akkor majd én! Eddig jó! Szerintem ez van közelebb!
Vigyázz a többire! Csak finoman! Úgy dobom, mintha elkapnám... Amikor a szem már nem elég...
Hát, ez bizony messzebb van egy centivel... Lejárt az első kör, jöhetnek az eredmények! Kivel játszunk ezután? Egy gyors bemutatkozás!
A legfiatalabb versenyző... Már a következő körre készül... Így dobjunk, átlósan? Finoman!
Te látod, hogy hová kell dobni? Csak nem egy csavart labda? Adok egy kis hátszelet... Egyik céloz, a másik dobja...
Pályafelügyelet... Jó sok golyó verseng az első helyért! És jön a következő! De melyik, a kettő közül?
Lendület, az lesz! Egy jó matekos gyorsan kiszámolja... Oké, látom a célt! A játék eltartott egy darabig...

Amíg a nyolc csapat azzal volt elfoglalva, hogy összemérje ügyességét és célzóképességét, addig Horváth Sándor tanár úr és kedves neje vállalta a vacsorakészítést:

A jól bevált főzőhely! Jöhet a paprika? Biztos finom lesz! Kell egy kis segítség a keveréshez...
Egy kis forgatás... Jó lesz így? Köretnek egy kis krumpli! Jó munkát!

A versengés után következett a vacsora az ebédlőben, és persze előtte az eredményhírdetés, majd éneklés az aulában, amíg el nem álmosodott mindenki...

Vajon melyik csapat lett a legjobb? Oklevelet minden csapat kapott! Gratulálunk! Gratulálunk! III. helyezett lett a ... Gratulálunk!
II. helyezett lett a Gáspár! Gratulálunk! I. helyezett lett a Kandó! Gratulálunk! Gaál Gaszton tanár úrnál mindig van gitár... Találkozzunk jövőre is!