2013.09.02 - Startnap

Már hagyományosnak mondható, hogy iskolánkban az első tanítási nap más, mint a többi: Startnappal indulunk! Ezzel szeretnénk a kilencedikes tanulók beilleszkedését, valamint az új osztálytársakkal való megismerkedést megkönnyíteni:

Kezdődik az ELSŐ NAP! Üdvözlök mindenkit a 9/E osztályban! Jó helyen vagyunk? Asszem... De hol az osztályfőnök? (Nem, nem én vagyok...)
Létszám ellenőrzés... Hogy milyen a kedvem? Napfényes... :) Eddig OK! Egy emberke a semleges oszlopban!
Ideteszem középre, hogy mindenki hozzáférjen! Erre is fel kellene írni a nevedet... De kicsoda Ő? Most mondták! Itt van egy szomorú ember... Csikizzük meg!
Tessék Bence, itt egy filctoll... Én mondjak szabályt? Azt hittem csak írnom kell... Huh, ez hosszú lesz... Felírjunk-e még valamit?
Legalább a felét jó lenne betartani... Akkor most csináljuk azt, hogy... Tartsunk egy kis szünetet... No comment...

A második órában a tanulással, tanulási szokásokkal kapcsolatos kérdések szerepeltek egy rövid kérdőíven, s a megbeszélésen a tanulók tanulhattak is egymástól tanulási ötleteket.

Ezt kellene kitölteni... Ööö, én nem kaptam! Hát, nekem ehhez nem nagyon van kedvem... Nincs is rajta ilyen vidám kérdés... Vagy mégis?
Már én sem bírom elolvasni mit írtam ide... Nem kérek, köszi... Nem lát, nem beszél, de Ő hall! Ez vagy Te? De ugye nem akarsz sokat lógni az iskolából?!

Utolsó feladatként meg kellett keresni az iskola nevezetes pontjait, mint a tanári, pénztár, titkárság, kerékpár tárolók, M és K épület, meg ilyenek. Ja, kaptak hozzá térképet...

Na, szerintetek hol vagyunk most? A pénztár. Még jól jöhet! Azért, hogy tudjuk, ki a főnök... Reméljük, ide nem sokszor kell majd jönni...
Tanulónyilvántartó ajtót tartó tanuló... Kukucs, be szabad ide jönni? Itt is lesz tesi? Ja, minden nap... Sanyi most tudta meg, hogy négy évig ide fog járni! Legalább...