2013.08.30 - Támop projektzárás

Iskolánk is csatlakozott a TÁMOP 2.2.5 programhoz, melynek célja a hároméves szakiskolai képzés bevezetése, az ehhez szükséges dokumentumok elkészítése és publikálása, valamint bemutató órák tartása, tanulmányi kirándulások szervezése, végül pedig zárása...

Juhász Imre, intézményegység-vezető úr Sok szeretettel köszöntök mindenkit projektzárónkon! Kandó, Gáspár, Speciális és vendégek Szeretném röviden ismertetni miről is szólt a projekt!
Önként jelentkeztünk a hároméves szakképzés bevezetésére Mondjuk valamikor régen eleve hároméves volt... ...most ide próbálunk visszatérni Ehhez viszont minden dokumentumunkat át kellett dolgozni...
Hm, az jó munka lehetett... (Az volt!) Reméljük, most egy ideig legalább nem változik az OKJ... Több munkacsoportot is létrehoztunk a megvalósításhoz Ezekben közel a tantestület fele tevékenykedett!
Az elkészült dokumentumokat közzé is tettük honlapunkon! Megtekinthetők a bemutató órák anyagai! Letölthetők a tantervek és tanmenetek! Reméljük mindenki hasznát veszi majd!

A rövid bemutató után, de még a részletes kifejtés előtt hátra volt egy fontos projekt feladat: megvendégeltünk minden kedves résztvevőt, kollégát és vendégeinket!

Kenyérrel vagy kenyér nélkül? Ezek igazán finom falatok! Ha valaki nem annyira húsevő... A bőség kosara...
Ebben a melegben lehet, hogy a jég is elfogy... Katonás rend... Hosszú lesz még a délután... De hol vannak a vendégek?
Ez még csak az előörs... Lassan itt lesz mindenki... Megérkezett a vezetőség és a vendégek! Akkor menjünk be!
Hm, ez finom lesz! Köszönöm mindenki munkáját! Akkor most ehetünk? Igen! Jó étvágyat!
Eleinte még sorba is kellett állni... De mindenki sorra jutott! Vidám projekt volt ez! Többet kell enni, mert ez még meg sem látszódik...
A hús azért csak elfogyott... Ott hátul, ott volt a kávé... Így most már csak kibírjuk az értekezletet... Nem mi ettünk meg mindent és nincs nálunk maradék...

Maga a projekt három részben került bemutatásra: a szakmai munkacsoportok és kirándulások, a közismereti tananyagok, valamint a szakmai gyakorlat oldaláról.

Mindenki megvan? Röviden ismertetném az okokat Már régóta érződik: a szakiskolai képzés nem megfelelő... Ezt mindannyian érezzük...
Az új OKJ több teret biztosít a gyakorlat számára Jelenléti ív is készül! A projekt számokban: munkacsoportok, tanulók, pályázati összegek... Most pedig nézzük a részleteket!
Horváthné Puruczki Ágnes tanárnő Mindenki tartott bemutató órát Ezek anyagai elérhetők a honlapon! Érdemes megnézni a képeket is!
Több szakmai kirándulás is zajlott Ezek segítették a szakma megismerését! A tanulók is jól érezték magukat! Gyakrabban kellene őket ilyen helyekre vinni!
Lugosi István tanár úr A közismereti képzés nagyon átalakult! Te melyik munkacsoportban voltál? Minden az osztályközösség építés köré épül!
Ezt egy nagy táblázatban próbáltuk összehozni! Itt minden tantárgy az adott héthez rendelt témával foglalkozik! Úgy is mondhatnák, hogy minden hét projekt hét... Időközben egy tankönyv is megjelent hozzá...
Szabó István tanár úr A gyakorlat szervezése még hangsúlyosabb lett! Több időt töltenek a tanulók gyakorlaton! Néha talán az elmélet kárára...
A duális képzésben a tanulók cégeknél vannak gyakorlaton! Nagyon fontos a jó kapcsolat az iskola és a cégek között! Ugyanakkor a cégek maguk is segíthetnek a beiskolázásban! Be is vonjuk Őket a pályaválasztásunkba!
Még egyszer szeretném megköszönni mindenkinek a munkáját! Az elkészült anyagok minden érdeklődőt segíthetnek! Most már 'csak' használni kell őket! Jó munkát erre a tanévre!