2014.12.13 - Szalagavató

Idén annyi végzős osztályunk volt, hogy rendhagyó módon a szalagavatót egy másik iskola, a II. Rákóczi Ferenc Általános iskola sportcsarnokában kellett tartanunk. Így legalább mindenki kényelmesen elhelyezkedhetett, és ülve nézhette végig az ünnepi műsort:

Érkezik az első végzős osztály: 12/A! A másik oldalon a 2/12/5! Jut mindenkinek hely! Tényleg sokan vagyunk...
Megvan mindenki? Nem, még érkeznek osztályok! Ha netán eleredne az eső... Na, ezért nem fértünk el az aulánkban...
Conrad Aiken: Semmi sem tökéletes (Sebestyén Fanni, 10/E) Egy kis szaxofonos muzsika (Horváth László, 11/B) Végzősként egy búcsúdal  (Ivicz Netta, 12/E) Reméljük, azért nem utoljára hallhattuk!

A szalagtűzés két lépésben történt: először a végzős osztályfőnökök és az osztályok egy-egy képviselőjének Juhász Imre tagintézményegység-vezető úr tűzte fel a szalagot.

Készül a fotó is! Trepák Ildikó osztályfőnök és Kerekes István tanuló, 12/A Keresztes János osztályfőnök és Fekete Bence Balambér tanuló, 12/B Dobák Dénes osztályfőnök és Németh Károly tanuló, 12/C
Orbán Lehel osztályfőnök és Farkas Anikó tanuló, 12/E Ádám Péter Pál osztályfőnök és Kremzer Milán tanuló, 12/F Van még egy pár... Már négy éve nem volt szalagom...
Kozma Klára osztályfőnök és Kovács Zoltán tanuló, 3/11/1 Hajba Marianna osztályfőnök és Szaszkó Csaba tanuló, 3/11/2 Még mindig vannak osztályok! Józsa Gabriella osztályfőnök és Sutus-Juhász Bence tanuló, 3/11/3
Wágner Vanda osztályfőnök és Kisjuhász Karolina tanuló, 3/11/4 Raj Ferenc osztályfőnök és Dolgos Bálint tanuló, 3/11/5 Gaál Gaszton osztályfőnök és Agárdi József tanuló, 2/12/3 Gaál Gaszton tanár úr és osztálya, a 2/12/3
Varga Sándor osztályfőnök és Száraz Dávid tanuló, 2/12/4 Mindenki nagy tapsot kapott! Hajba Ottó osztályfőnök és Kis József tanuló, 2/12/5 Jöhetnek az osztályok!

Második lépésben a többi végzős tanulót osztályfőnöke avatta fel a kis szalaggal és néhány bízató szóval, a fényképezést megkönnyítendő a vendégek előtt felsorakozva:

Lefotóztad? Köszi! 2/12/3-as sorfal... De most már tanulni is kell ám! Gratulálok!
Itt vajon mindenki Vig? Ne félj, mindjárt kész... Szalagtűzés jobbról... ...balra haladva!
Panorámakép a helyszínről
Mintha nőttek is volna kilencedik óta... Szalagavató, 2014 Szalagavató, 2014 Szalagavató, 2014

A műsor végén már hagyománynak tekinthetően iskolánk tanárai is igyekeztek emlékezetessé tenni az estét a végzősök számára. Sikerrel! A tanári kórus következett:

Ezt mindenképp érdemes megörökíteni az utókornak! A színpadon a tanári kórus! Két sapkával még jobban megy a gitározás! Valaki mondja meg, mér' szép az élet...
A siker sem maradt el! Ne vacakolj annyit, elmúlik az életem! Rázd meg, rázd meg, rázd meg, rázd meg, rázd! Ha piros az alma, rázd meg jól a fát! Álmodtam egy világot magamnak, Itt állok a kapui előtt!

A szalagavatás ezzel véget is ért, de a nyitótáncok előtt a tanulóknak még át kellett öltözniük. Akinek ez sikerült, az gyorsan le is fotóztatta magát, hisz nem gyakran lehet ilyen szép ruhája!

El fogom felejteni a lépéseket... Ne félj, ott leszek! Itt most nincs farkas, csak piroska... Szalagavató, 2014 Szalagavató, 2014
Ivicz Netta, 12/E Nem is tudom: egy lánnyal táncoljak... ...vagy inkább kettővel? Párban

Hosszú heteken keresztül gyakoroltak tanulóink, hogy ezen az estén végre bemutathassák tánctudásukat: először swing, majd angol és bécsi keringő következett!

Kezdődjön a tánc! Na, ezért kell vigyázni a jégen! Bár itt nincs is jég... Ezek meg mit csinálnak? Nézzük meg szemből is!
Gyere babám! Csak ne pihengessünk, kérem! Így már mindjárt más! Ez vajon melyik swing irányzat?
Buliii van! Hát, nem egy keringő... Vagy mégis? Vége, menjünk haza...
Bevonulás! Mindenki megtalálta a helyét...? Fiúk erre, lányok arra! Inkább menjünk együtt!
Mégiscsak különváltak... Az elmaradhatatlan hölgykoszorú! Most keresheti mindenki a párját... Ki vagy Te? Nem is ismerlek... :)
Bal, vagy jobb? Már teljesen összekeveredtem... Csak kecsesen! Volt hely bőven a táncra... ...amit ki is használtak!
Az újabb tánccsapat! Ha mindenki megvan... ...akkor induljon a keringő! Előbb-utóbb mindig ez van...
Adj, király, katonát! Mert ha nem adok, mi lesz? Na, ki a király(nő)? Egy kis kung-fu...
Egy másik hölgykoszorú... Nem ettél Te túl sok sütit? Uram, öröm volt Önnel táncolnom! Itt a vége...