SZC logo

Kecskeméti Szakképzési Centrum

OM kód: 203041/007 | 6000 Kecskemét, Bethlen krt. 63.

Intézmény logo

Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Galéria

Összes képgaléria

Észtországi oktatók a Kandóban

    2024. április 5.|Szervezők

Az Erasmus + program keretében 2024. március 20. és 22. között két, Tallinból érkezett oktató, Aleksey Fedjukin és Denis Sokolov látogatott hozzánk, hogy részt vegyenek egy háromnapos szakmai programon. Az oktatók a Tallinna Lasnamäe Mehaanikakool iskola képviseletében jöttek, és az intézményünkben, valamint duális partnereinknél működő szakmai oktatás iránt érdeklődtek.

 A látogatás elsődleges célja iskolánk bemutatása, a 2020 ősze óta a duális szakképzési modell alkalmazása során szerzett tapasztalataink, illetve az iskolai jó gyakorlatok átadása volt.

A program keretében felkeresték a tanműhelyeket, ahol lehetőség nyílt a kapcsolatépítésre és a szakmai tapasztalatok cseréjére. A Digitális Közösségi Alkotóműhelyünkben megismerkedtek a „Holnapután” címet viselő motivációs projektfoglalkozás rövidített változatával, amelyen minden 9. évfolyamos kandós részt vesz a második félév során. Találkoztak a Kandó Racing Team tehetséggondozó csapattal is, amelynek tagjai a közös munka bemutatásán túl beszámolhattak egyéni fejlesztéseikről, ötleteikről.

Az iskolai munka bemutatása után felkeresték a Neumann János Egyetemet is, ahol négy labor meglátogatására kaptak lehetőséget. Ez a partneri kapcsolat az Okleveles technikus képzés rendszerének bemutatása miatt került bele a programba. Iskolánk néhány duális partnere, a HILTI Szerszám Kft., a KÉSZ Ipari Gyártó Kft., valamint a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. üzemlátogatásra, tanműhely bejárásra fogadta a külföldi kollégákat és kandós kísérőiket.  Vendégeink képet alkothattak arról, hogyan is szerveződik a képzés az iskola és a duális partnerek között, milyen lehetőségeik vannak diákjainknak a szakmai követelmények elsajátítására, és a szakmai bizonyítvány megszerzése után hogyan tudnak kilépni a munka világába. 


Partnereink

SZC logo

Kecskeméti Szakképzési Centrum


Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikum

6000 Kecskemét, Bethlen krt. 63.

Telefon: +3676481622

E-mail: kando@kecskemetiszc.hu

OM azonosító: 203041/007

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002287


2024Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikum