SZC logo

Kecskeméti Szakképzési Centrum

OM kód: 203041/007 | 6000 Kecskemét, Bethlen krt. 63.

Intézmény logo

Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2023. szept. 16.


Híradó

  30 éves a képző- és iparművészeti képzés a Kandóban

  A Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikuma Kondor Béla Művészeti Tagozata idén 30 éves. A  Hírös Agórában megnyitott kiállításon felidézték a kezdeteket, miközben a közönség az elmúlt 30 évben végzett, művészi karriert befutott öregdiákok alkotásait tekinthették meg.

  30 éves a képző- és iparművészeti képzés a Kandóban

  A Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikuma Kondor Béla Művészeti Tagozata idén 30 éves. A  Hírös Agórában megnyitott kiállításon felidézték a kezdeteket, miközben a közönség az elmúlt 30 évben végzett, művészi karriert befutott öregdiákok alkotásait tekinthették meg. Először Barta Dóra a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója mondott köszöntőt. Ő mint a Hírös Agóra ügyvezetője az adott kiállítóteret ismeri üresen is, és most a kiállított alkotásokkal számára teljesen érzékelhető a szellemi tartalom, az információk gazdagsága. Öröm számukra, hogy évről-évre helyet adhatnak az iskola kiállításainak, és bízik benne, a jövőben is így lesz. Ráadásul, mint megtudta, egykoron, 30 éve az intézményben működő művészeti szakkörön röppent fel az ötlete a tagozat indításának. 

  Lugosi István, a Kandó iskola igazgató-helyettese elevenítette fel a kezdeteket, a múltat.

  A kiállítást Zakar József, a ceglédi Kossuth múzeum igazgatója, iskolánk egykori diákja nyitotta meg, aki meggyőző képet rajzolt mindarról, amit az intézménytől, művésztanáraitól és egykori társaitól kapott a művészeti tagozaton töltött évek során.

  GALÉRIA

  30 éves a képző- és iparművészeti képzés a Kandóban.

  RAW_5801.JPG
  RAW_5821.JPG
  RAW_5793.JPG

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Kandósok Görögországban

  Kandósok Görögországban

  A kandós csapat a szombati érkezés után Thessalonikiben várost nézett. Vasárnap a Meteóráknál kirándultak. Ezután a bevezető után hétfőn kezdődött a munka mindenki számára.

  2024. ápr. 9.


  Híradó

  Észtországi oktatók a Kandóban

  Észtországi oktatók a Kandóban

  Az Erasmus + program keretében 2024. március 20. és 22. között két, Tallinból érkezett oktató, Aleksey Fedjukin és Denis Sokolov látogatott hozzánk, hogy részt vegyenek egy háromnapos szakmai programon. Az oktatók a Tallinna Lasnamäe Mehaanikakool iskola képviseletében jöttek, és az intézményünkben, valamint duális partnereinknél működő szakmai oktatás iránt érdeklődtek.

  2024. ápr. 5.


  Szervezők

  Országos CNC programozás és gépkezelés szakmai verseny

  Országos CNC programozás és gépkezelés szakmai verseny

  A nagyon szoros és összetett versenyben Nagy Zsombor, iskolánk tanulója III. helyezett lett! Kitartása, szorgalma, szakmaszeretete példaértékű lehet diáktársai számára. Gratulálunk Zsombornak és felkészítő tanárának Borsodi Istvánnak!

  2024. márc. 20.


  Híradó


  Partnereink

  SZC logo

  Kecskeméti Szakképzési Centrum


  Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikum

  6000 Kecskemét, Bethlen krt. 63.

  Telefon: +3676481622

  E-mail: kando@kecskemetiszc.hu

  OM azonosító: 203041/007

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002287


  2024Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikum