SZC logo

Kecskeméti Szakképzési Centrum

OM kód: 203041/007 | 6000 Kecskemét, Bethlen krt. 63.

Intézmény logo

Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2023. márc. 13.


Iskola

    ERASMUS+ VALENCIA

    2023. február 19-től március 5-ig iskolánk diákjai 2 hetet tölthettek Valenciában, ERASMUS+ gyakorlaton.

    ERASMUS+ VALENCIA

    Iskolánk szoftverfejlesztő és tesztelő diákjai szakmai gyakorlaton vettek részt Spanyolországban. A tanulóinkat több korcsoportból válogattuk azért, hogy a szakmai, idegen nyelvi és szociális kompetenciáik is fejlődjenek.

    Valencia nem csak szakmailag, de mentalitását tekintve is nagyon jó választás volt. A város lüktetése, az életmód eltérő a hazaitól, így a gyerekek sok impulzust kaptak, és megállták a helyüket egy lüktető mediterrán nagyvárosban nem csak az informatikai tudásukat tekintve, hanem emberileg is.

    Ezeket az élményeket legjobban atanulók foglalták össze, íme néhány részlet a beszámolókból:

    „Nagyon örülök, hogy engem is beválogattak az ERASMUS-os csapatba, egy életre szóló emlékként marad meg a két hét, amit Spanyolországban tölthettünk. Azon kívül, hogy megtanultam egy keretrendszert gyorsan és rugalmasan használni, mindezt egy szép külföldi nagyvárosban tehettem meg, ami nekem, mint utazni szerető embernek nagyon nagy lehetőség volt. Sokat fejlődtem csapatmunka és csapatban dolgozás ügyében is, rájöttem, hogy a hatékony együttműködéshez elengedhetetlen az alapos átbeszélés és a fegyelem. A sikerérzetemet a szép dizájnjaimban és a tananyag gyors elsajátításban leltem, aminek pedig része volt az érdekes feladatok kiosztása és az ezekkel való tanulási lehetőség.

    Összefoglalva én elsőnek voltam ERASMUS+ utazáson, és egy nagyon pozitív élményként maradt meg. Az ilyen szakmai kirándulások nagyon jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy valami olyant sajátítsunk el, amit a későbbiekben is használunk: mindezt úgy, hogy angolul beszélgetünk, tehát a nyelvi készségeink is fejlődnek. Ezt kifejezetten fontosnak gondolom, mivel a szakma mondhatni követeli az angol nyelvi készséget, és már egyre több helyen elvárás az angol nyelv ismerete.

    Szerencsés az, aki részt vehet ERASMUS kiránduláson, új kapcsolatok és ismertségek is teremhetnek, és ki is derülhet mire képes sok jó ember együtt, csapatban, csapatmunka közben.”

    „Az Esmovia-ánál (fogadó szervezet) egy jól felszerelt és rendezett irodaházban dolgoztunk és tanultuk. Amire csak szükségünk volt az ott létünk alatt az megkaptuk, mint például ásványvíz. A munka környezet nagyon kellemes volt, mindenki segítőkészen viselkedett. A pozitív légkör miatt gördülékenyen folyt az új ismeretek elsajátítása. Ha bármilyen kérdésünk vagy problémánk akadt tudtunk kihez fordulni. A tanultakkal kapcsolatos kérdéseknél David a tanárunk tudott segíteni, de ha bárkivel beszéltünk mindig felajánlották segítségüket. Összeségében a kellemes légkör és a jó hangulat miatt mindig gyorsan elteltek azok az idők is, amelyeket tanulással töltöttünk.

    Nagyon élveztem a külföldön töltött időt a leginkább a nyelvtudásom fejlődött mivel az angol nyelvre voltam hagyatkozva. Emellett még bővült az ismeretem egy új program nyelvvel a Reactel. Sajnos a két hét nagyon rövid volt, hogy jobban elsajátítsuk ezt a programot, de örülök neki, hogy kipróbáltuk és megismerhettem így a későbbiekben már nem lesz idegen nekem a használata és elsajátítása.”

    „Voltak szabad programok és közös programok. A közös programok voltak: parton frizbizés, belvárosi séta, biopark, aquapark és az utolsó szombaton meg bicikli túra.”

    GALÉRIA

    Kandósok Valenciában

    3.jpg
    5.jpg
    7.jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Országos CNC programozás és gépkezelés szakmai verseny

    Országos CNC programozás és gépkezelés szakmai verseny

    A nagyon szoros és összetett versenyben Nagy Zsombor, iskolánk tanulója III. helyezett lett! Kitartása, szorgalma, szakmaszeretete példaértékű lehet diáktársai számára. Gratulálunk Zsombornak és felkészítő tanárának Borsodi Istvánnak!

    2024. márc. 20.


    Híradó

    Felvételi jegyzék 2024.

    Felvételi jegyzék 2024.

    Felvételi jegyzék 2024.

    2024. márc. 18.


    Iskola

    Természettudományi Vetélkedő

    Természettudományi Vetélkedő

    2024. március 5-én a matematika munkaközösség 15. alkalommal rendezte meg a Természettudományi Vetélkedőt. 55 csapatban (oktatói csapat is volt) 220 tanuló versengett az értékes díjakért.

    2024. márc. 5.


    Iskola


    Partnereink

    SZC logo

    Kecskeméti Szakképzési Centrum


    Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikum

    6000 Kecskemét, Bethlen krt. 63.

    Telefon: +3676481622

    E-mail: kando@kecskemetiszc.hu

    OM azonosító: 203041/007

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002287


    2024Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikum